Antena Meniu Search
x

O tânără din Arad urmează să fie canonizată la Vatican! Ce minuni a făcut în timpul vieţii

O tânără pe nume Rafila Găluţ, născută în 1910 în comuna arădeană Bocsig, fostă membră a Bisericii greco-catolice 'Sf. Gheorghe' a fost propusă spre canonizare.

O tânără din Arad urmează să fie canonizată la Vatican! Ce minuni a făcut în timpul vieţii

O tânără pe nume Rafila Găluţ, născută în 1910 în comuna arădeană Bocsig, fostă membră a Bisericii greco-catolice 'Sf. Gheorghe' a fost propusă spre canonizare, iar cererea este analizată de comisiile de specialitate de la Vatican ale Bisericii Catolice.

Început la sfârşitul anului 2015, procesul de beatificare-canonizare a Rafilei Găluţ – cunoscută drept 'fecioara stigmatizată de la Bocsig' – a intrat anul acesta într-o nouă etapă, scrie Adevărul.

Pe când avea 21 de ani a vrut să se călugărească, dar a fost sfătuită să renunţe din cauza sănătăţii fragile. În perioada 1931-1939 a purtat stigmatele (rănile Domnului), lucru confirmat de parohul locului, preotul Petru Vancu, şi de diferiţi preoţi şi medici delegaţi din partea Episcopiei Lugojului să investigheze acest caz deosebit.

Preoţii au descris viziunile Rafilei care comunica cu Maica Domnului şi cu Iisus Hristos. Medicii nu au reuşit să dea o explicaţie ştiinţifică stigmatelor Rafilei.

Din 31 ianuarie 1936 stigmatele au sângerat tot la două săptămâni, câte 3 zile, până în 15 aprilie 1939, când Rafila Găluţ a murit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » O tânără din Arad urmează să fie canonizată la Vatican! Ce minuni a făcut în timpul vieţii