Antena Meniu Search
x

Lia Olguța Vasilescu, despre bugetarii care vor avea salarii mai mici. Președintele Iohannis va avea un salariu cu 40 la sută mai mic

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a venit cu noi precizări privind bugetarii care au salarii mai mici din ianuarie 2018.

Lia Olguta Vasilescu - Foto: Hepta

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a venit cu noi precizări privind bugetarii care au salarii mai mici din ianuarie 2018, potrivit prevederilor Legii salarizării, printre aceștia numărându-se și președintele României, Klaus Iohannis.

Potrivit legii salarizării, unii bugetari se vor bucura de lefuri mai mari, din februarie, însă există şi angajaţi ai statului care vor primi salarii mai mici.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a explicat că președintele Klaus Iohannis va avea un salariu mai mic cu 40 la sută de la 1 ianuarie 2018, la fel și miniștri și șefi de instituții din subordinea ministerelor.

”Președintele României va avea salariul tăiat pe legea salarizării, la fel și miniștri, alți demnitari și directori de instituții cu salarii foarte mari. Președintelui i s-a tăiat salariul cu 40%, dar nu doar lui. Și mie mi s-a tăiat salariul, la fel și altor miniștri, pentru că salariile erau foarte mari”, a declarat Olguța Vasilescu.

Pe acelaşi subiect

Ministrul Muncii a explicat care sunt de fapt modificările ce vor intra în vigoare din ianuarie 2018.

”Închipuiți-vă piramida salarială a sistemului bugetar are la baza 60 la sută din bugetari cu salariile până în 4000 de lei. Erau și bugetari sub salariu minim pe econ, cum erau soldele soldatilor, care era la 900 de lei. La jumătatea piramidei erau 37 la sută din angajați, care aveau salarii între 4000 și 7000 de lei, iar în vârf lucrurile scapase de sub control, cu salariu mai mare decât al președintelui. Este vorba despre 3 la sută din bugetari. Vorbim, de exemplu, despre șefi de instituții, de la APIA, care este subordonată Ministerului Agriculturii și unde salariile erau de peste 12 mii. Însă, de exemplu, există și instituții din subordinea Ministerului Mediului unde un director avea 2.700 mii lei. Sunt doi directori de instituții din subordinea unor ministere, bugetari, și care unul are salariu de 2700 de lei, iar altul 12.000.

Ce am făcut de fapt noi prin legea salarizării. Este clar că salariile mici trebuie să le să creștem, adică la aproximativ 60 la sută dintre bugetari, dar o vom face etapizat până în 2022. La restul de 37 la sută, cresterile vor fi mai mici sau deloc, pentru că unii se vor opri în 7000 de lei până în 2022 și ce înseamnă peste 7.000, am început să corectăm aceste dezechilibre.

Prin aceast lege, am instituit să fie un echilibru intre salariul minim pe economie și cel mai mare să fie salariul președintelui României, să fie un raport de 1 la 12”, a precizat ministrul Muncii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Lia Olguța Vasilescu, despre bugetarii care vor avea salarii mai mici. Președintele Iohannis va avea un salariu cu 40 la sută mai mic