Antena Meniu Search
x

Operaţiunea "Tricolorul" în fața Guvernului! Cum se desfășoară a 13-a sear de proteste

E seara cu numărul 13. A 13-a seară de proteste pe care manifestanţii din Piaţa Victoriei vor să o ducă în istorie, cu un drapel uman. Au fost făcute pregătiri pentru operaţiunea "Tricolorul", la care se aşteaptă să se strângă un milion de oameni.

Vezi și

E seara cu numărul 13. A 13-a seară de proteste pe care manifestanţii din Piaţa Victoriei vor să o ducă în istorie, cu un drapel uman. Au fost făcute pregătiri pentru operaţiunea "Tricolorul", la care se aşteaptă să se strângă un milion de oameni.

"Invitaţi-vă prietenii şi haideţi duminică să facem istorie! Peste 1.000.000 de oameni la Bucureşti!". Aşa a sunat mesajul de mobilizare pentru o manifestaţie uriaşă. Şi, poate, chiar mai spectaculoasă decât cea de duminica trecută, când sute de mii de români au luminat Piaţa cu telefoanele mobile.

În această seară, sunt pregătiţi să coloreze piaţa. Au numit-o "operaţiunea tricolorul, revoluţia luminii".

Planul e desenat din timp. În stânga, cu faţa la Guvern, vor sta cei care vor avea deasupra capului foi colorate în albastru. În centru, vor fi cei cu planşe galbene. Iar în dreapta - va fi roşu.

Pe acelaşi subiect

Deşi, iniţial, pe internet a apărut o altă schemă, în care tricolorul era format invers.

Oficial, cei care şi-au asumat organizarea operaţiunii Tricolorul sunt cei care administrează pagina de Facebook - Corupţia Ucide.

Au făcut apel la voluntari şi au cerut ajutor la 100-200 de persoane, pentru a împărţi foi colorate în piaţă pentru momentul de la ora 21.00, care ar trebui să intre în istorie.

Li s-a cerut oamenilor să vină şi de acasă cu lanterne sau chiar să descarce de pe facebook poze cu cele trei culori pe care să le folosească apoi la momentul potrivit. Forţa internetului a mers şi mai departe.

Au făcut şi o simulare, cum ar arăta piaţa luminată în albastru galben şi roşu.

În această seară, cei care se declară portavocea pieţei au anunţat revendicările.

Vor clarificări cu privire la Ordonanţa 13, dar şi demisia premierului, a lui Liviu Dragnea şi a şefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Cei de la "Corupţia Ucide" au făcut public programul protestelor. Vor avea loc marţea, joia şi în weekend.

Urmăresc promovarea a ceea ce numesc "Proclamaţia România 2017+".

Vor mai întâi un site pentru a strânge toate părerile din piaţă şi apoi o dezbatere serioasă cu autorităţile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Operaţiunea "Tricolorul" în fața Guvernului! Cum se desfășoară a 13-a sear de proteste