Antena Meniu Search
x

Video Oraşul din România în care s-a oprit complet apa caldă. Şi pe termen nelimitat. Sfatul autorităţilor pentru oameni: "Cumpăraţi-vă centrale"

Zeci de mii de oameni, dar şi şcoli, gradiniţe şi instituţii din Focşani au rămas fără apă caldă pe termen nelimitat. Compania de termoficare nu mai are bani să plătească facturile de gaz şi a sistat furnizarea. Autorităţile aşteaptă ajutor de la Guvern şi le recomandă oamenilor să-şi cumpere centrale.

de Adrian Obreja

la 09.05.2022, 19:54

Vezi și

Peste 10.000 de familii din Focşani au rămas peste noapte fără apă caldă. Acum sunt nevoiţi să încălzească apă la aragaz şi să se spele în lighean. Şi într-adevăr: compania de termoficare a rămas fără bani pentru plata gazului. "Ne-a omorât preţul la gaz. Au fost momente în care preţul Mwh gaz s-a dus undeva la 1.200 lei. În condiţiile în care gigacaloria o vindeam cu 680 lei, cu tot cu TVA. Randamentul daca era 100% tot dadeam cu jumate din cat dadeam pe gaz", a declarat Manole Merchea - director ENET.

Datoriile companiei de termoficare au ajuns la 5,5 milioane de lei. Autorităţile locale au cerut în regim de urgenţă, Ministerului Dezvoltării ajutor finaciar pentru a putea relua furnizarii apei calde. Cum încă nu se ştie dacă şi când va fi rezolvată situaţia, edilii le recomandă oamenilor să se debranşeze şi să si cumpere centrale de apartament. "Am menţinut în viaţă o societate falimentară prea mulţi ani. Practic noi am demotivat încă o dată focşănenii care rămaseseră abonaţi la această societate. Să-şi puna centrale sau să găsească altă soluţie poate mai puţin poluantă", a declarat Alexandra Tătaru - viceprimar. Societatea de termoficare a primit în ultimii 10 ani peste 70 de milioane de euro, bani europeni, pentru modernizarea reţelelor. Tot în acest timp numărul clienţilor s-a înjumătăţit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Oraşul din România în care s-a oprit complet apa caldă. Şi pe termen nelimitat. Sfatul autorităţilor pentru oameni: "Cumpăraţi-vă centrale"