Antena Meniu Search
x

Pandemia îngheață planurile pentru sărbătorile de iarnă

Restricțiile impuse de autorități dau mari bătăi de cap celor din domeniul HORECA și ne schimbă planurile pentru Revelion.

de Redactia Observator

la 16.09.2020, 18:24

Vezi și
  • Nici petrecerile în centrul orașului nu vor mai fi ca până acum.
  • Autorităţile încă se gândesc dacă vor organiza sau nu Târgul de Crăciun.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

Unii hotelieri se gândesc deja să transforme sălile de ședințe în restaurante pentru a putea avea cât mai mulți clienți. Alţii se gândesc să renunțe la organizarea petrecerii pentru Anul Nou fiindcă un număr prea mic de petrecăreţi poate fi nerentabil.

Restricțiile privind numărul de persoane din interiorul sălilor de evenimente îi dezarmează pe administratorii lor. Este şi cazul Simonei care administrează una dintre cele mai mari săli de evenimente din Oradea.

Simona Dume, patron restaurant: Am avut anul trecut peste 1000 de invitati, un revelion fabulos in armonie. Anul acesta nu stim inca ce va fi. Ca un revelion sa fie renatbil trebuie sa avem macar jumatate din capacitate asta inseamna peste 1000 de persoane

Iar cei care vor să respecte regulile trebuie să-şi asume faptul că numărul clienţilor va fi mult redus. Anul trecut, nu mai puțin de 800 de turişti au petrecut într-un complex din Băile Felix, anul acesta însă.

Dumitru Fechete: Anul acesta ca sa putem indeplini conditiile legale nu vom putea avea mai mult de 380 de persoane. Nu vom avea decat clientii cazati la masa de revelion.

Chiar şi aşa, mulţi au început să facă deja rezervări.

Dumitru Fechete, administrator complex hotelier: In contextul actual zic ca stam bine in sensul ca avem rezervat cam 60%. Noi ne-am facut doua scenarii de lucru, unu optimist in care asteptam sa se mai relaxeze lucrurile si sa evolueze intr-un context pozitiv. Şi un scenariu pesimist in care sa se inrautateasca situatia sau sa se inchida si in cazul asta vom restitui avansul persoanelor

Chiar dacă au plătit deja avansul pentru perioada Sărbătorilor, mulţi turiști se gândesc să renunţe dacă restricțiile rămân în vigoare.

Alexandru Chira – manager dezvoltare Visit Oradea: Un revelion in conditii de pandemie va fi cu siguranta unul cu delimitari spatiale, oamenii vor fi ghidati spre anumite circuite pe care trebuie sa le urmareasca, vom delimita si numarul de locuri. Un targ de craciun ar arata la fel cu circuite pentru cumparatorii care vor sa mearga la comercianti, cu un numar mai mic de comercianti

Nici petrecerile în centrul orașului nu vor mai fi ca până acum. Iar autorităţile încă se gândesc dacă vor organiza sau nu Târgul de Crăciun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Pandemia îngheață planurile pentru sărbătorile de iarnă