Antena Meniu Search
x
LIVE

Parada canotcilor a deschis Rowmania, Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle de la Tulcea

Capitala sporturilor pe apă este în aceste zile la Tulcea. Şi nu doar pentru farmecul Dunării, ci şi pentru Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle, promovat de îndrăgitul Ivan Patzaichin.

De Redactia Observator la 31.08.2019, 12:47
Vezi și

Capitala sporturilor pe apă este în aceste zile la Tulcea. Şi nu doar pentru farmecul Dunării, ci şi pentru Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle, promovat de îndrăgitul Ivan Patzaichin. Evenimentul îşi doreşte, printre altele, reconectarea oamenilor la natură, promovarea ecoturismului, dar şi o mai bună înţelegere şi interpretare a naturii. Totul a început cu tradiţionala paradă pe Dunăre a canotcilor.

Zeci de canotori au răspuns şi în acest an la apelul organizatorilor şi s-au strâns la portul dunărean. După parada tradiţională a canotcilor, cvadruplul campion la Jocurile Olimpice a deschis oficial festivalul şi a întins către public panglici albastre care simbolizează râurile unite ale României.

Proiectul propus de Ivan Patzaichin este unul dedicat copiilor.

În cadrul festivalului, timp de două zile, tulcenii şi turiştii se vor putea bucura de activităţi inedite. Vor descoperi tainele unui nou sport, teqball, vor vâsli şi vor gusta din bunătăţi culinare şi vor lua parte la concerte rock 'n roll.

Unul dintre cele mai aşteptate momente va fi competiţia pescărească Ivan Patzaichin, un concurs de vâslit în canotcă, pe Dunăre, între echipe de pescari din localităţile Deltei. Rowmania Fest a ajuns la cea de-a noua ediţie şi îli propune reconectarea oamenilor la natură, valorificarea patrimoniului hidrografic românesc şi promovarea ecoturismului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Parada canotcilor a deschis Rowmania, Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle de la Tulcea