Antena Meniu Search
x

Pastile pentru potenţă, vândute pe internet sau pe stradă. Medicii avertizează că pilulele pot duce chiar la moarte

Periculoase şi vândute, legal, doar pe bază de reţetă, pastilele care promit potenţă se găsesc uşor pe internet, în magazine fantomă sau chiar pe stradă.

Vezi și

Periculoase şi vândute, legal, doar pe bază de reţetă, pastilele care promit potenţă se găsesc uşor pe internet, în magazine fantomă sau chiar pe stradă. În loc de efecte miraculoase, pot duce şi la moarte, avertizează medicii. Majoritatea sunt contrafăcute, iar cel mai grav este că nimeni nu le controlează.

Pastilele "minune" se vând, practic, într-un apartament. La intrare nu este niciun fel de siglă, dar în interior aflăm că este vorba despre un magazin erotic. Oferta de aşa zise medicamente care promit minuni este bogată. Iar promisiunile vânzătoarei, nenumărate.

În acelaşi apartament se vând şi pilule destinate femeilor. Neautorizate. Pe ambalaj, lipsesc detaliile obligatorii despre substanţele din conţinut. Sunt doar enumerate câteva plante medicinale. 

Părerea medicilor este că ar trebui să stăm departe de astfel de produse care ne pot face rau.

Radu Ţincu, medic primar ATI, toxicologie: "Sunt extrem de periculoase pentru că aceste medicamente nu sunt supuse controlului de calitate pe deoparte, nu sunt avizate de Ministerul Sănătăţii. Se poate ajunge la deces pentru că niciodată nu ştim care e compoziţia exactă a acestei capsule."

Legal, medicamentele pentru potenţă sunt puţine, în general scumpe şi se vând doar cu reţetă, în farmacii. Aşa a înflorit piaţa neagră, unde produsele sunt, de cele mai multe ori, contrafăcute şi, deci, extrem de periculoase.

Anca Crupariu, purtător de cuvânt al ANMDM: "Riscul pe care îl asumă un pacient atunci când cumpără de pe internet este foarte mare, în sensul că poate fi vorba despre un medicament falsificat. Pot exista ingrediente, substanţe active care să fie într-o concentraţie necorespunzătoare sau calitatea substanţei active să nu corespundă standardelor europene sau şi mai rău, să nu existe deloc substanţă activă."

Statistic, aproape un milion de români suferă de disfuncţii erectile. La medic ajung doar 1% dintre ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Pastile pentru potenţă, vândute pe internet sau pe stradă. Medicii avertizează că pilulele pot duce chiar la moarte