Pe piaţă au apărut primele legume româneşti! Roșiile se vând cu 30 de lei kilogramul
Aşteptarea pofticioşilor a luat sfârşit! Pe piaţă au apărut primele legume româneşti. Proaspăt scoase din solarii şi gustoase, trufandalele şi-au găsit repede clienţi. Pe alţii însă preţurile nici nu îi lasă să se apropie de tarabele comercianţilor. Un kilogram de roşii de la producătorii de lângă Capitală ajunge să coste chiar şi peste 30 de lei.
Aşteptarea pofticioşilor a luat sfârşit! Pe piaţă au apărut primele legume româneşti. Proaspăt scoase din solarii şi gustoase, trufandalele şi-au găsit repede clienţi. Pe alţii însă preţurile nici nu îi lasă să se apropie de tarabele comercianţilor. Un kilogram de roşii de la producătorii de lângă Capitală ajunge să coste chiar şi peste 30 de lei.
Şi toate sunt româneşti! Producătorii de pe lângă Bucureşti au scos pe tarabe toată producţia proaspătă de mai.
Roşiile româneşti, "foarte, foarte gustoase şi aromate", nu îmbie prea mulţi cumpărători. Din cauza preţului.
30 de lei costă un kilogram de roşii de la producătorii de lângă Capitală. Castraveţii sunt 7 lei, însă nici aici nu se îngrămădesc prea mulţi.
O salată proaspătătă, făcută din roşii, castraveţi, ceapă verde, ridichi, rucola şi salată românească costă în jur de 50 de lei. Bani pe care puţini cumpărători îşi permit să îi dea.
Şi mirodeniile proaspete de mai au apărut în pieţe. Pe tarabe se găsesc deja mentă verde, cimbru, busuioc şi usturoi, la preţuri asemănătoare cu cele din supermarketuri.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰