Antena Meniu Search
x

Perchiziţii la Universitatea din Reşiţa

Bani pentru a trece examenele şi sute de euro contra unor lucrări de licenţă gata elaborate. Acestea sunt neregulile pentru care profesorii de la Universitatea "Eftimie Murgu" din Reşişa au avut parte astăzi de o vizită neaşteptată din partea procurorilor

Vezi și

Bani pentru a trece examenele şi sute de euro contra unor lucrări de licenţă gata elaborate. Acestea sunt neregulile pentru care profesorii de la Universitatea "Eftimie Murgu" din Reşişa au avut parte astăzi de o vizită neaşteptată din partea procurorilor.

Se pare ca perchezițiile au fost declanşate după ce decanul facultăţii de Ştiinţe Sociale ar fi fost prins în flagrant în timp ce primea mită de la un student. Procurorii au informaţii că în Universitate exista o practică de acest gen şi că examenele erau cumpărate de către studenţi cu sume cuprinse între 50 şi 300 de euro. Dar şi că, de multe ori, examenele erau susţinute pe holurile facultăţii, sau în birourile profesorilor. Profesorii ar fi vândut şi lucrări de licenţă din anii anteriori cu sume cuprinse între 300 - 400 euro pe lucrare.

Acuzaţiile aduse profesorilor de la Universitate sunt: luare de mita, trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Printre cei vizaţi de ancheta procurorilor este şi presedintele Senatului Universităţii, Marian Mihăilă. 32 de persoane, studenţi şi profesori, vor fi duse la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Aceasta nu este prima descindere la universitatea din Reşiţa. În urmă cu doi ani, instituţia de învăţământ superior a mai primit vizita procurorilor pentru fapte asemănătoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Perchiziţii la Universitatea din Reşiţa