Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Pietonii fac slalom printre masini

Pietonii romani detin recordul mondial la slalom printre masini! Nu conteaza ca trecerea de pietoni e doar la cativa metri distanta. Nu conteaza nici ca masinile vajaie pe strada

Vezi și

Zece oameni in opt secunde. Majoritatea femei. In fuga sau la pas. In functie de varsta. Au scurtat drumul printre masini doar ca sa ajunga mai repede in statia de tramvai. Aproape 44 la suta din accidentele rutiere grave care au fost inregistrate in primele trei luni au fost cauzate de pietoni care traverseaza neregulamentar.

Sunt 12 puncte negre in Bucuresti. Iar Soseaua Colentina e pe locul trei. Anul trecut, sapte oameni au fost luati pe capote. Toti au ajuns la spital. Cinci cu rani grave, trei au fost raniti usor. Si ce daca? Zebrele imaginare au ramas tot acolo. “Nu e trecere, dar ce sa fac? Ma dor picioarele. Vin de la fizioterapie. De ce nu face o trecere?”, se intreaba o femeie.

Asa a gandit, probabil, si o mamica cu un bebelus in brate. Cu tigara in gura, a luat-o la fuga spre statie printre masinile care circulau in viteza. La fel a procedat si o doamna cu un copil de mana.

Cine e de vina? "Slalomistii" spun intr-un glas ca numai si numai autoritatile. Ele ar trebui sa mute strada, sa mute statia, sa deseneze zebre acolo unde ar putea sugruma traficul, sa mute eventual linia de tramvai, doar ca sa le fie bine si comod lor, pietonilor.

Anul trecut, in toata Capitala, 36 de astfel de pietoni au murit. “Cele mai multe dintre persoanele implicate in astfel de accidente sunt pietoni cu varsta de peste 60 de ani. De exemplu, anul acesta din cei sase pietoni care au decedat pentru ca au traversat neregulamentar, patru aveau varste peste 69 de ani”, a declarat inspectorul principal Ioana Stancu, de la Brigada Rutiera.

Concluzia e una singura si e a unui copil care nu are mai mult de trei ani: “Pe la trecere e cel mai bine”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Pietonii fac slalom printre masini