Antena Meniu Search
x

Plângerea unui protestatar redeschide ancheta împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei, în dosarul "10 august"

Curtea de Apel Bucureşti i-a admis lui Ioan Crăciuneanu, un protestatar care a fost rănit pe 10 august 2018, la protestele din Piaţa Victoriei, plângerea împotriva ordonanţei DIICOT prin care dosarul a fost clasat pe 26 iunie 2020 şi a dispus redeschiderea anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei.

de Redactia Observator

la 16.04.2021, 20:52

CAB redeschide ancheta împotriva foştilor şefi din Jandarmerie, în dosarul 10 august - Observatornews.ro

Crăciuneanu a fost rănit de o grenadă lacrimogenă de mână, care a căzut lângă el şi l-a rănit la picior.

Astfel, potrivit deciziei instanţei, în baza art. 341 alin. 6 lit. b Cod procedură penală admite plângerea formulată de petentul Crăciuneanu Ioan împotriva ordonanţei nr. 2122/D/P/2019 din data de 26.06.2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, potrivit Agerpres.

În consecinţă, desfiinţează ordonanţa nr. 2122/D/P/2019 din data de 26.06.2020 a PÎCCJ - DIICOT în privinţa soluţiilor de clasare a cauzei sub aspectul săvârşirii de către suspecţii Cazan Laurenţiu Valentin, Chirică Mihai Dan, Cucoş Gheorghe Sebastian şi Sindile Ionuţ-Cătălin a infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă, de clasare a cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie la fals intelectual şi participaţie improprie la uz de fals, de clasare a cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu, respectiv complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă şi de clasare a cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, fals intelectual.

În urma acestei decizii, procurorii vor redeschide urmărirea penală împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei, colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim-adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti; colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române.

De asemenea, va fi redeschisă urmărirea penală şi în cazul comisarului-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Plângerea unui protestatar redeschide ancheta împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei, în dosarul "10 august"