Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sute de hectare de pompi fructiferi au fost compromise de ploaia de gheaţă care a acoperit România

Ploaia de gheaţă a compromis şi o parte dintre culturile din ţară. În Dobrogea, agricultorii se plâng că vor pierde jumătate din producţia de caise.

de Redactia Observator

la 19.03.2018 , 20:24

Ploaia de gheaţă a compromis şi o parte dintre culturile din ţară. În Dobrogea, agricultorii se plâng că vor pierde jumătate din producţia de caise, piersici şi migdale. Nici în restul ţării, livezile nu arată mai bine. Mugurii sunt sufocaţi de gheaţa care încă nu s-a topit. Specialiştii spun că pierderile se vor reflecta direct în preţurile produselor care vor ajunge la raft. 

Regatul de gheaţă pare să fie o poveste cât se poate de reală la Constanţa. Aici, livezile arată ca în taboluri. Muguri sufocaţi în pojghiţa groasă. Un peisaj care dă fiori reci agricultorilor. 

Peste 140 de hectare de livezi cu piersici şi caişi au fost afectate de fenomenul de ploaie îngheţată la staţiunea de cercetare de la Valu lui Traian. Adică mai bine de 30% din culturile oamenilor. 

Vezi și

În zona de sud a României, în zona Dobrogei, în Constanţa, migdalul deja înflorise şi această temperatură de -6, -7 grade celsius care a fost la Valul lui Traian, cu poleiul care a căzut azi-noapte, practic a distrus cultura de migdali de acolo.

În judeţul Prahova, schimbarea bruscă a vremii a compromis şi culturile din solarii. Şanse mici de salavare a culturilor au şi producătorii din Galaţi. Recolta care va fi, totuşi, salvată va costa mai mult anul acesta. 

Contactat de reporterii Observator, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că mai multe comisii vor evalua pagubele din întreaga ţară. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Sute de hectare de pompi fructiferi au fost compromise de ploaia de gheaţă care a acoperit România