Podul de cale ferată din parcul Herăstrău a fost înţesat de mesaje de atenţionare, după ce un alt tânăr s-a electrocutat

Publicat: 20.03.2017, 19:31.
Actualizat: 20.03.2017, 20:48

Panourile sunt ignorate, însă, de bucureştenii care trec pe acolo sau fac sport în parc. Mai mult, tinerii se plimbă în voie printre şine. Bicicliştii au lansat o petiţie pe Internet prin care cer Administraţiei parcurilor să găsească o soluţie. Primăria vrea o nouă pasarelă, însă CFR cere proiecte aprobate de experţi.

Panourile sunt ignorate, însă, de bucureştenii care trec pe acolo sau fac sport în parc. Mai mult, tinerii se plimbă în voie printre şine. Bicicliştii au lansat o petiţie pe Internet prin care cer Administraţiei parcurilor să găsească o soluţie. Primăria vrea o nouă pasarelă, însă CFR cere proiecte aprobate de experţi.

Trenurile care trec în viteză nu par să-i sperie pe bucureştenii care ies la plimbare în parcul Herăstrău. Aşa cum nu o fac nici hârtiile de avertizare lipite peste tot. Puţini trecători citesc mesajele.
-Aţi citit mesajele înainte să vă urcaţi pe pod?
-Ştiu ce scrie acolo.
-Ce?
-Că e periculos să treci, că te curentezi.
-Nu vă e teamă?
-Nu. Vrem, nu vrem, am trecut printr-o şcoală, ştim ce însemnează 27.000 de volţi. Vedem împământarea, da! Avem încredere în ingineria românească. Şi bineînţeles, avem încredere şi în noi.

Toţi trec, în fiecare clipă, pe lângă pericol. Iar tinerii de la şcolile din zonă se plimbă în voie printre şinele de cale ferată.
-Normal, ar fi trebuit de 25 de ani să se facă o trecere pentru că podul avea nevoie de interior, nu să traversăm calea ferată.

Pasarela este singura variantă, rapidă, pe care bucureştenii o au să ajungă dintr-o parte în alta a lacului. Pentru un alt pod, e nevoie de avizul CFR.

Primăria Capitalei a alocat anul aceste 100.000 de lei pentru un studiu de fezabilitate necesar pentru o nouă pasarelă. Ministerul Transporturilor spune, însă, că mai are nevoie şi de un proiect tehnic realizat de un specialist în infrastructură feroviară.

Potrivit legii, zona de siguranţă a infrastructurii se întinde pe 20 de metri de o parte şi de alta a podului. Zona de protecţie este şi mai extinsă şi cuprinde tot terenul în limita a maximum 100 de metri pe fiecare parte.

Într-un răspuns oficial, CFR spune că trotuarul de lângă pod nu poate fi folosit de oricine.

O soluţie ar fi deschiderea curţii ALPAB pentru public. Cu un mic ocol, bucureştenii ar putea evita tragedii. O petiţie de pe Internet a fost deja semnată 1.000 de persoane.
-S-ar lungi un pic traseul de ocolire a lacului, dar asta nu cred că ar fi o problemă pentru nimeni atâta timp cât este sigur. Se ocoleşte la nivelul solului, deci nu urcă nici trepte.

Adolescentul electrocutat la începutul lunii este cel mai grav caz de la spitalul Grigore Alexandrescu, iar medicii i-au făcut mai multe transplanturi de piele. În 2015, doi tineri au ajuns la spital după ce au atins firele de tensiune, iar în 2012 un adolescent a murit.

Citește și
• pe 01.01.1970 la 02:00
Dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere, în urma exploziei care a devastat un bloc de locuinţe din Galaţi
recomandari pe a1.ro
”Cea mai tatuată femeie” a cheltuit aproape 50.000 $ să se umple din cap până în picioare cu tatuaje. Cum arăta înainte
• pe 01.01.1970 la 02:00
Mai e o lună până la Paşte, iar crescătorii de miei se uită în zare după clienţi. Şi nu prea vine nimeni

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Horoscop vineri, 22 ianuarie: Racii vor avea parte de zile mai liniștite
pe spynews.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
pe antenasport.ro
Ioana n-a mai suportat umilinţa şi şi-a dat iubitul care o înşela pe mâna poliţiei. Dezvăluirea incredibilă făcută de logodnica acestuia
pe antenasport.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
La puțin timp după ce tatăl lui Sebastian Rulli a suferit un atac cerebral, acesta își revine miraculos
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
23:07 Pfizer a redus livrările de vaccin în unele țări din UE în această săptămână: Şi România este afectată 22:57 Video viral: La sfinţire cu ştampila. Modernizarea a ajuns şi la purtătorii de sutană 22:39 Acord în Consiliul European pentru recunoașterea reciprocă a testelor Covid-19, pe întreg teritoriul UE 22:14 Patru tineri din Teleorman au zburat cu decapotabila de pe şosea: Pasagerii au fost pur şi simplu aruncaţi pe câmp 21:47 Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul pentru reducerea numărului de elevi în clasele de liceu 21:44 Observator de bine, 21 ianuarie 2021. Primul transplant renal din acest an în România, un succes 21:33 Știrile zilei, 21 ianuarie 2021. Condiția pusă pentru ca restaurantele și instituțiile de cultură să se redeschidă 21:29 Geanta de pandemie: Constrânşi de restricţii sau de teama infectării, oamenii poată la ei adevărate kit-uri sanitare 21:24 Noul vicepreşedinte, Kamala Harris, a devenit o inspiraţie pentru femeile din toată lumea 21:06 Bombă ecologică pe malul Dunării, mii de oi au fost îngropate pe un câmp din Tulcea
CITEȘTE PE A1.ro
Ce pensie şi ce beneficii va avea Donald Trump ca fost preşedinte al Americii. Ce sumă îi va intra în buzunar lunar
A1.RO
Gabriela Cristea, mai sexy ca niciodată. Cum arată picioarele ei în fustă mini după ce a slăbit peste 25 kilograme
A1.RO