Antena Meniu Search
x

Poiana Braşov intră pe harta mondială a concursurilor de sporturi pe zăpadă

Poiana Braşov intră pe harta mondială a concursurilor de sporturi pe zăpadă. Competiţia internaţională FIS Cup pentru seniori va aduce aici schiori de talie din întreaga lume, iar pregătirile au intrat pe ultima sută de metri.

de Redactia Observator

la 03.03.2019, 12:22

Vezi și

Poiana Braşov intră pe harta mondială a concursurilor de sporturi pe zăpadă. Competiţia internaţională FIS Cup pentru seniori va aduce aici schiori de talie din întreaga lume, iar pregătirile au intrat pe ultima sută de metri. Printre elementele de noutate se numără şi utilizarea, în premieră pentru România, a unei tehnologii folosite cu succes pentru întreţinerea pârtiilor din Italia sau Austria, de exemplu.

Cu ajutorul unei instalaţii speciale a fost injectată apă în zăpadă astfel încât suprafaţa să fie mai dinamică, iar schiorii să prindă o viteză cât mai mare. 

Peste 100 de schiori din întreaga lume sunt aşteptaţi în aceste zile în Masivul Postăvaru. Iar pentru a se ridica la înălţimea aşteptărilor, la pârtia Subteleferic au fost aduse ultimele tehnologii. 

Practic, apa injectată în zăpadă produce o suprafaţă mai alunecoasă. Procedeul este folosit pe toate pârtiile care sunt selectate să găzduiască competiţii de schi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chiar dacă pârtia nu a fost deschisă publicului, turiştii par impresionaţi. Participanții la campionatul de FIS Cup se vor întrece la probe de Slalom și Slalom Uriaș. Anul acesta se împlinesc 110 ani de când, tot la Poiana Braşov, a avut loc prima competiţie de schi din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Poiana Braşov intră pe harta mondială a concursurilor de sporturi pe zăpadă