Antena Meniu Search
x

Video Poliţia Locală din Iaşi caută voluntari. Ce condiţii trebuie să îndeplinească cei care vor să se înscrie

Se caută voluntari la Poliția Locală din Iași. Condițiile sunt simple, aplicantul să aibă peste 16 ani și să prezinte un cazier. Iar pe viitor ar putea chiar sa devină colegi cu cei care îi pregătesc.

de Redactia Observator

la 04.10.2021, 07:52

Vezi și

Pentru că volumul de munca e mare, iar angajații sunt insuficienți, la Iași incepe recrutarea de voluntari pentru Poliția Locală.  "E o idee bună, mai ales pentru tineri, cred,  i-ar face să vadă cum e sistemul și poate voluntariatul ăsta i-ar ambiţiona să meargă spre o carieră în așa ceva" , spune un locuitor.

Mihai Chirica, primar Iași: Prezenţa voluntarilor vine să mobilizeze populația civilă, ca să spun aşa, în cadrul acţiunilor pe care le face poliţia locală tocmai pentru a aduce un spriti civic mai atent în interiorul comunității  noastre. Este în dezbatere publică, pentru că presupune aprobarea unui regulament şi necesită dezbatere publică. După 30 de zile de dezbatere intră în aprobare la Consiliul Local. 

Cetățenii văd cu ochi buni ideea

Dacă va fi aprobat, în scurt timp am putea vedea pe străzile din oraș polițiști locali voluntari, iar asta ar ajuta cetățeanul să înțeleagă cum funcționează poliţia locală.

Liviu Zanfirescu, Politia Locala Iași: Prin atragerea de voluntari și defăşurarea unor activități specifice comune, asigurăm o transparenţă decizională, o transparenţă a activității . Poate veni ca voluntar orice tânăr care a împlinit vârsta de 16 ani, dar cu acordul părinţilor, şi, bineînţeles, fiecare va trebui să prezinte un cazier judiciar.

Aceștia ar fi de un real folos mai ales la evenimente de amploare, cum este pelerinajul de Sfânta Parascheva. În Iași lucrează acum peste 300 de polițiști locali, iar numărul voluntarilor va fi de aproximativ 50.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Poliţia Locală din Iaşi caută voluntari. Ce condiţii trebuie să îndeplinească cei care vor să se înscrie