Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Politistul de tabla, o eficienta garantata

Mare desfasurare de forte, astazi, din partea echipei Observatorului Special si a Politiei Rutiere! La propunerea colegilor mei, politistii au acceptat sa faca parte dintr-un experiment mai putin obisnuit.

Vezi și

Un metru 80 inaltime, suplu, aspect impecabil. Asa arata politistul-macheta pe care am decis sa-l folosim in experimentul nostru. Dupa ce cu greu l-am urcat in masina, ne-am intalnit si cu echipajul de politie care ne-a ajutat in demonstratie. Pentru a nu bate la ochi, am folosit o masina de politie neinscriptionata si un pistol radar, nu un aparat radar postat pe un autoturism. Agentul a "impuscat" soferii de la peste 50 de metri distanta de politistul macheta. Tronsonul ales? Unul cu limita de viteza la 50 de kilometri la ora.

Eficienta maxima dovedita. La cateva sute de metri de macheta, un alt echipaj de politie, de data asta cu masina inscriptionata, ne-a ajutat sa aflam ce efect a avut agentul de tabla asupra soferilor.

Dumitru Marin Barbu a circulat in localitate cu viteza de 59 de km la ora fara a purta centura de siguranta la ora 11.36. Si pentru asta s-a ales cu doua puncte de penalizare si doua de amenda. Politistii l-au iertat totusi pentru ca habar n-avea ce inseamna prezenta unui politist, macheta sau nu, pe marginea drumului.

Iar daca am vazut ca politistul din tabla a avut un real succes pe un tronson de drum cu limita de 50 de kilometri la ora, am decis sa supralicitam. Aceeasi procedura. Masina neinscriptionata a Politiei cu pistolul radar la cateva zeci de metri distanta, a urmarit reactiile soferilor pe drumul mult mai aglomerat.

Concluzia? “Majoritatea conducatorilor auto a vazut politistul macheta .Sunt mai atenti, reduc viteza, respecta regulile de circulatie”, a explicat Catalin Baba, de la Serviciul Rutier Ilfov.

Politistii din tabla au fost pusi prima data pe drumurile publice in urma cu aproximativ 10 ani. Pe strazile din Romania, rar se mai poate zari vreunul la ora actuala. Unii s-au deteriorat, altii au fost furati si dusi la fier vechi. Experimentul nostru, dovedeste totusi, ca ar putea fi eficienti. Plus ca nici nu au nevoie de salarii sau prime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Politistul de tabla, o eficienta garantata