Pomana Porcului, tradiție și în februarie, în Harghita
Pomana Porcului a devenit tradiţie şi în februarie, la aproape două luni de la Crăciun. În Harghita, zece echipe de bucătari s-au întrecut în preparate de porc şi i-au delectat pe oaspeţi cu tot felul de bunătăţi tradiţionale.
Pomana Porcului a devenit tradiţie şi în februarie, la aproape două luni de la Crăciun. În Harghita, zece echipe de bucătari s-au întrecut în preparate de porc şi i-au delectat pe oaspeţi cu tot felul de bunătăţi tradiţionale.
Bucătarii s-au apucat de treabă în zori, pe la 4 dimineaţa, când s-au tăiat cei zece porci. După ce au fost pârliţi la foc de paie, iar carnea - tranşată, au trecut la cratiţă.
Pentru început, au gătit tocană de porc cu mămăliguţă. Le-a însoţit o salată acră de varză murată.
Pentru ca mâncarea să nu cadă greu, s-a pregătit şi un ceaun imens cu supă. Dar nu din cea pe care o ştiu toţi românii. Supa de prin părţile Harghitei este acrită cu zeamă de varză şi vine la pachet cu perişoare din amestec pentru cârnaţi.
Pentru că a fost o petrecere reuşită, organizatorii sunt hotârâţi să repete distracţia şi anul următor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰