Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pomana Porcului, tradiție și în februarie, în Harghita

Pomana Porcului a devenit tradiţie şi în februarie, la aproape două luni de la Crăciun. În Harghita, zece echipe de bucătari s-au întrecut în preparate de porc şi i-au delectat pe oaspeţi cu tot felul de bunătăţi tradiţionale.

de Redactia Observator

la 09.02.2020 , 12:11

Pomana Porcului a devenit tradiţie şi în februarie, la aproape două luni de la Crăciun. În Harghita, zece echipe de bucătari s-au întrecut în preparate de porc şi i-au delectat pe oaspeţi cu tot felul de bunătăţi tradiţionale.

Bucătarii s-au apucat de treabă în zori, pe la 4 dimineaţa, când s-au tăiat cei zece porci. După ce au fost pârliţi la foc de paie, iar carnea - tranşată, au trecut la cratiţă.

Pentru început, au gătit tocană de porc cu mămăliguţă. Le-a însoţit o salată acră de varză murată.

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru ca mâncarea să nu cadă greu, s-a pregătit şi un ceaun imens cu supă. Dar nu din cea pe care o ştiu toţi românii. Supa de prin părţile Harghitei este acrită cu zeamă de varză şi vine la pachet cu perişoare din amestec pentru cârnaţi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru că a fost o petrecere reuşită, organizatorii sunt hotârâţi să repete distracţia şi anul următor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Ştiri sociale » Pomana Porcului, tradiție și în februarie, în Harghita