Antena Meniu Search
x

Video Postul Sfintei Mării se apropie de final. Mii de pelerini sunt aşteptaţi în weekend la Mânăstirea Nicula

Au mai rămas două zile pănă la cel mai mare pelerinaj din Ardeal. Vor fi mii de credincioşi în Cluj, pentru sărbătoarea hramului Mănăstirii Nicula. Primii pelerini au început să sosească încă de ieri. Toţi vor să ajungă în faţa icoanei făcătoare de minuni, să se închine. 

de Redactia Observator

la 14.08.2021, 08:20

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Mai sunt câteva zile din postul Sfintei Mării, unul destul de strict, dar scurt comparativ cu altele, durează doar două săptămâni. Tradiţia spune că în această perioadă, natura se pregăteşte de toamnă, iar oamenii trebuie să se împace unii cu alţii, altfel vor fi mustraţi tot restul anului. Până duminică mai ţine perioada de post, atunci când prăznuim Adormirea Maicii Domnului. Tot de atunci se dă şi startul nunţilor şi botezurilor, complet interzise în aceste zile. Preotul Vasile Ioana a fost prezent în platorul Observator şi a povestit despre ce va urma după această perioadă de post pentru credincioşii ortodocşi. 

Citește și: Mesaje de Sfânta Maria 2021. Urări pentru cei care își serbează onomastica

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Postul Sfintei Mării se apropie de final. Mii de pelerini sunt aşteptaţi în weekend la Mânăstirea Nicula