Meniu
Search
x

Video Poze fără machiaj sau filtre: O nouă reţea de socializare îşi propune să combată anxietatea creată de lumea "perfectă"

Arată-ţi adevărata faţă! E noua modă din online care a ajuns şi în România. Înseamnă să îţi faci poze fără machiaj, filtre şi retuşuri. Hashtag-ul #nofilter ne aminteşte cât de perfecte ni se par imperefecţiunile când ne îndrăgostim. 

De Redactia Observator la 18.09.2022, 20:43
Shutterstock Vezi și

BeReal este noua reţea de socializare cu tot mai mulţi adepţi, dornici să renunţe la măşti. Aplicaţia le trimite utilizatorilor o notificare, la orice oră din zi. Aceştia au la dispoziţie două minute să încarce o fotografie. Momentul este captat cde amerele telefonului. Fără filtre, fără modificări. 

Denisa, studentă: Ai 2 minute în care poţi să fi sincer şi să spui exact ceea ce faci, când faci.

Noua reţea de socializare îşi propună să combată anxietatea creată de lumea "perfectă" din online.

Irina Deaconescu, influencer: Este una din puţinele aplicaţii care mă face să scap de anxietate. Pe Instagram, vieţile tuturor sunt perfecte, toată lumea e prin vacanţe, cu un make-up perfect.

Pe acelaşi subiect

Marian Hurducaş, expert digital: E destul de greu de înţeles pentru cineva care a crescut într-o altă paradigmă, de la aplicaţii care ţi-au cerut atenţia la aplicaţii care nu-ţi cer atenţia, ci te lasă să interacţionezi cu prieteni, familie cât se poate de autentic.

Irina e unul dintre cei mai urmăriţi români  pe Instagram. E extrem de apreciată şi pentru că a renunţat la filtre, postează fotografii şi clipuri video needitate. În plus, apare nemachiată. 

Irina Deaconescu, influencer: Încercarea mea este de a normaliza un ten real, un corp real. Mi se pare că e foarte uşor acum să cădem în plasa perfecţiunii pentru că se pot edita într-o secundă anumite  imagini.

Generaţia Z, mult mai transparentă în mediul online

Atât experţii digitali, cât şi psihoterapeuţii susţin că cei din Generaţia Z, adică tinerii născuţi între anii 1995 şi 2010, sunt mult mai transparenţi în spaţiul online, decât cei din generaţiile anterioare. 

Marian Hurducaş, expert digital: Generaţia Z, născută dupa 95', se bazează foarte mult pe minimalism.

Coralina Chiriac, dr. psihoterapeut integrativ: Ceea ce facem atunci când vedem că toată lumea are pus acelaşi filtru, toată lumea este îmbrăcată la fel, toată lumea are aceeaşi mărime de buze, toată lumea are părul la fel, devenim înregimentaţi.

Paul este fotograf. Din experienţa lui, s-a ajuns la un paradox.

Paul Diaconu, fotograf: Acum, vezi oameni pe online şi după nu-i recunoşti când te întâlneşti cu ei faţă în faţă.

Cele mai populare hashtaguri din social-media care susţin imaginea naturală sunt: #nofilter, #nomakeup, #realme şi #realface.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Poze fără machiaj sau filtre: O nouă reţea de socializare îşi propune să combată anxietatea creată de lumea "perfectă"