Antena Meniu Search
x

Minivacanţa de 1 mai 2018: Câţi bani vor scoate petrecăreţii din buzunare, pentru distracţia de la malul mării

Este şantier în mai toate staţiunile de pe litoral, care se pregătesc să-şi primească turiştii în minivacanţa de 1 Mai.

Vezi și

La malul mării este greu să găseşti liniştea în aceste zile. E şantier în mai toate staţiunile, care se pregătesc să-şi primească turiştii în minivacanţa de 1 Mai. Miroase a var, a lemn şi a curăţenie generală în pensiunile de la Vama Veche. La fel şi în Mamaia, staţiunea contrastelor.

Printre hoteluri luxoase rişti să găseşti parcări în paragină sau spaţii verzi neamenajate. Marea rămâne însă la fel de frumoasă. O spun turiştii care au venit la Constanţa astăzi, chiar dacă a fost o zi fără soare. 

Marea e frumoasă în orice anotimp. Iar cei care o iubesc nu au nevoie nici măcar de soare. 

Doar lângă valuri, însă, mai găseşti liniştea. E şantier în staţiunile de pe Litoral. În Vama Veche, pentru proprietarii de restaurante sau pensiuni a fost o zi obişnuită de lucru. 

Proprietar terasă: "Mai avem destul, dar suntem in grafic cu lucrarile. Barul l-am reinventat cu totul, designul, am lucrat si acolo destul de mult, am reinventat totul anul acesta."

Cu doar două săptămâni înainte de minivacanţa de 1 Mai, plaja e un depozit de materiale de construcţie şi de umbrele care au nevoie de reparaţii.  

Majoritatea camerelor au fost rezervate încă din ianuarie.

Pe Internet, însă, mai găseşti oferte pentru un sejur în staţiunea distracţiei. 

354 de lei costă 3 nopţi la un hotel de o stea sau peste 1100 de lei la o pensiune de trei stele din Vama Veche. 

Ne încălzim cu speranţa unui 1 Mai cu soare la Mamaia. Ofertele pentru apropiata minivacanţă sunt anunţate deja. 

990 de euro costă un sejur de 3 nopţi la un hotel de cinci stele, şi peste 1500 de lei la un hotel de trei stele. La unul cu două stele, plătiţi doar 423 de lei. Şantier e şi în Mamaia.

Multe hoteluri sunt pregătite pentru oaspeţi. Dar, de la ferestrele camerelor de lux, nu este exclus să vezi gunoaie sau clădiri în paragină.

Nicolae Bucovală, preşedinte Asociaţia Patronală Mamaia: "Si agentii economici trebuie sa mai iasa si putin in strada, trebuie sa mai mature putin si in jurul hotelurilor, sa-si mai aranjeze si parcarile. Daca nu ne miscam, asa va arata litoralul inca 20 de ani de acum inainte."

Astăzi au fost 12-14 grade la malul mării. Mai cald a fost în sudul şi în vestul ţării, unde s-au înregistrat 26 de grade.

Hotelierii de pe litoral spun că pe 25 aprilie pregătirile pentru minivacanţa de 1 mai vor fi gata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Minivacanţa de 1 mai 2018: Câţi bani vor scoate petrecăreţii din buzunare, pentru distracţia de la malul mării