Antena Meniu Search
x

Video Primăria din Predeal, bună de plată. Are de dat înapoi 5 milioane de lei pentru un proiect care ar fi trebuit încheiat acum opt ani

5 milioane de lei trebuie să dea înapoi Primăria din Predeal ministerului Dezvoltării pentru că nu a fost în stare să termine un proiect care ar fi impulsionat turismul în staţiune. Este vorba despre un centru de agrement cu piscine, saune şi zone spa început în urmă cu aproape zece ani, şi care ar fi trebuit să fie gata doi ani mai târziu.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 25.05.2022, 20:35

Vezi și

Constructor-reporter: - Nu se poate deocamdată, ar trebui discutată în prealabil această. Nu la faţa locului, nu aici, nu acum.

- Dar unde?

- Momentan e un şantier în lucru. 

Primăria din Predeal, bună de plată

Pe acelaşi subiect

Mai exact, şantierul care ar putea înghiţi 15 milioane de lei din bugetul primăriei Predeal, bani care, dacă ar fi returnaţi acum, ar falimenta instituţia.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Lucrările la centrul de agrement au fost începute acum 8 ani și ar fi trebuit să dureze un an și jumătate. Suntem în luna mai 2022 şi aşa arată în prezent investiția care ar fi trebuit să relanseze turismul în stațiunea Predeal. 

Primăria are şi explicaţii pentru tot dezastrul.

Mihai Predeleanu, primăria Predeal: Fie prin intrarea în insolvenţă a primei societăţi care a contractat acest proiect, ulterior deciziile luate la nivel local, poate şi la nivel naţional nu au fost cele mai înţelepte în acest moment şi pentru a reuşi să se finalizeze. 

Ministerul Dezvoltării a contribuit cu aproximativ 7,4 milioane de lei. Pentru că centrul nu s-a mai făcut, a intentat un proces să-şi recupereze banii. L-a şi câştigat, aşa că primăria trebuie să plătească inclusiv penalităţi de 0,1 la sută pe zi. Din 2019 până acum suma s-a dublat, ajungându-se la aproximativ 15 milioane de lei.

Mihai Predeleanu, primăria Predeal: Pentru a putea returna aceasta datorie si pentru a putea finaliza proiectul soluţia ar putea să vină de undeva de la bugetul de urgenţă al guvernului României. 

Localnicii şi turiştii sunt revoltaţi.

Reporter-localnici: - Credeţi că este o pierdere pentru comunitate?

- Normal că este pentru că o plătim. Bani europeni pe care ii dam inapoi.

- E o prostie, nu ştiu de ce avem edili nepregătiţi, ca să nu vorbesc urât.

- Eu sunt aici din 2000. Şi stau toate verile aici. Vara trecută am stat şapte luni. Aş profita, la vârsta mea, aş profita, dar. n-am posibilitatea. 

Centrul de agrement va avea 5.700 de metri pătraţi. Ca să îl termine, primaria a luat acum credit bancar. Iar din toamnă, după finalizarea acestuia, ar putea aduce la bugetul local 3,5 milioane de lei anual.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Primăria din Predeal, bună de plată. Are de dat înapoi 5 milioane de lei pentru un proiect care ar fi trebuit încheiat acum opt ani