Un producător din Harghita a dat lovitura cu nişte murături importate din Ungaria. Ce au atât de special
Românii au o mulţime de reţete de murături, însă - la Festivalul Ceaunului, organizat la Borsec - au avut mult mai multă trecere conservele aduse din Ungaria.
Românii au o mulţime de reţete de murături, însă - la Festivalul Ceaunului, organizat la Borsec - au avut mult mai multă trecere conservele aduse din Ungaria. Nimeni nu le ştie precis reţeta, însă oricine vede borcanele în care există minimum 15 tipuri de fructe şi legume nu se poate abţine să nu cumpere măcar unul.
Reprezentaţii unei firme din Harghita specializate pe mâncare gătită la ceaun s-au gândit să-şi surprindă cumpărătorii îmbunătăţindu-şi oferta cu. murături. Aşa că, mulţi dintre vizitatorii care s-au oprit să mănânce o porţie de gulaş sau de ciolan afumat au plecat acasă şi cu un borcan de murături.
Ca să fie mai atractive, unele legume sunt decorate într-un mod inedit. Cumpărătorii apreciază în special ardeii umpluţi cu varză sau murăturile asortate. 15 feluri de legume şi fructe sunt aşezate în straturi, într-un singur borcan.
Cei care aduc murăturile nu cunosc reţeta secretă a producătorului din Ungaria. Spun însă că le este suficientă experienţa pe care o au de la participarea la alte festivaluri, unde au văzut că murăturile, care sunt ambalate în borcane mari, se vând rapid.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰