Antena Meniu Search
x

Ministerul Educației: Profesorii trebuie să facă dovada activității online cu elevii

Învățătorii și profesorii trebuie să facă dovada că au făcut activități online cu elevii lor, a explicat secretarul de stat pentru Învătământul Preuniversitar, Luminița Barcari, după ordinul de ministru emis miercuri privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.04.2020, 10:21

O profesoară ține cursuri online cu elevii ei
O profesoară ține cursuri online cu elevii ei - Profimedia Images
  • Profesorii trebuie să facă dovada activității online cu elevii.
  • Dascălii se pot folosi de înregistrări și printscreen-uri pentru a-și justifica activitatea.

Luminița Barcari a spus că dascălii pot face capturi de pe ecranul unui laptop sau al unui telefon în timpul activităților cu elevii.

Trebuie să prezinte niște dovezi, adică o înregistrare, un printscreen dacă folosește laptopul sau telefonul, sunt multe feluri de a înregistra și a dovedi prezența lor online. Dacă până acum, această activitate de învățare online nu era prevăzută într-un cadru legislativ,  iată [profesorii – n.red.] sunt obligați să își raporteze activitățile, pentru că, până la urmă, avem drepturi salariale pe care trebuie să le justificăm printr-o anumită activitate. Eu zic că în jur de 60% au realizat activități, și nu neapărat online, [căci – n. red.] au un telefon, un grup pe WhatsApp, un grup pe Facebook”, a spus Luminița Barcari, la Europa FM.

“La reluarea activității de predare – învățare – evaluare în unitățile de învățământ, această activitate suport pentru învățare online poate fi valorificată de cadrul didactic prin calificativ sau notă, cu acordul elevului sau al părintelui. Cadrul didactic vede cine participă activ la aceste întâlniri, deci este în beneficiul ambelor părți. Dacă ei consideră că cei mai mulți dintre elevi sunt conectați online, se poate organiza și predarea anumitor conținuturi”, a adăugat oficialul MEC.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ministerul Educației: Profesorii trebuie să facă dovada activității online cu elevii