Antena Meniu Search
x

Într-un an dispar de pe piaţă celebrle "pungi de-un leu"!

Punga din plastic duce România în faţa judecătorilor europeni. Două luni mai avem la dispoziţie să facem legi prin care să renunţăm la celebra pungă de un leu.

Vezi și

Punga din plastic duce România în faţa judecătorilor europeni. Două luni mai avem la dispoziţie să facem legi prin care să renunţăm la celebra pungă de un leu, pe care o primim de fiecare dată când facem cumpărături. Deşi avem un proiect din 2015 care ar reglementa consumul şi utilizarea pungilor din plastic, autorităţile de la noi nu au găsit încă timp să-l şi transforme într-o lege. Aşa că am ajuns să fim somaţi de Comisia Europeană. 

Guvernul s-a speriat de avertizările europenilor şi a adoptat astăzi, pe repede înainte, proiectul ce zace în sertarul Ministerului Mediului din 2015. Ce scrie în el? Sunt de fapt recomandările celor din Occident.

Şi anume: se interzic atât introducerea pe piata naţionala, cât şi comercializarea tuturor pungilor de plastic subţiri şi foarte subţiri. Adică ce primim noi din piaţă sau de la supermarket.

De la 1 iulie 2018 acestea nu trebuie să mai fie introduse pe piata, iar de la 1 ianuarie 2019 este strict interzisă comercializarea lor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Într-un an dispar de pe piaţă celebrle "pungi de-un leu"!