Antena Meniu Search
x

Video Recensământ 2022. Perioada de autorecenzare se prelungeşte. Până la ce dată poţi completa formularul online

Perioada de autorecenzare va fi prelungită până pe 27 mai. Inițial, procedura de autorecenzare ar fi trebuit să se încheie duminică, 15 mai, urmând ulterior să înceapă recensământul clasic, din casă în casă. Autorităţile spun că în ultima săptămână interesul pentru autorecenzare a crescut foarte mult, iar numărul formularelor completate zilnic a crescut de patru ori. În schimb, în unele zone autorecenzarea a mers foarte slab, iar edilii se tem că localităţile cu mai puţin de 3000 de locuitori vor fi comasate. 

de Adrian Obreja

la 10.06.2022, 14:30

Vezi și

Cum ne-ar putea afecta numărul mic de locuitori în urma recensământului? Ei bine, acest lucru ar putea însemna tăieri masive de la bugetul de stat, imposibilitatea de a obţine bani europeni pentru proiecte de infrastructură, gaze, apă potabilă şi modernizare, în general. 

Perioada de autorecenzare a fost prelungită până pe 27 mai 

Perioada de recenzare a fost prelungită până pe 27 mai, asta pentru că, în ultima perioadă numărul chestionarelor completate online a explodat pur şi simplu. S-a ajuns la aproximativ 450 de mii de chestionare într-o singură zi. Asta, în condiţiile în care, în urmă cu aproximativ o lună, numărul chestionarelor nu depăşea 100 de mii pe zi. 

După această etapă va începe recensământul pe teren, atunci când recenzorii vor merge din casă în casă la cei care nu au completat până acum chestionarul online. 

La ora actuală, în România au fost completate aproximativ 8,4 milioane de chestionare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Recensământ 2022. Perioada de autorecenzare se prelungeşte. Până la ce dată poţi completa formularul online