Antena Meniu Search
x

Record de turiști, dar și de accidente în staţiunea montană Straja

Record nu doar de turişti, ci şi de accidente la Straja

Vezi și

Record nu doar de turişti, ci şi de accidente la Straja. Aglomeraţia din zilele de sărbătoare din staţiunea montană hunedoreană s-a resimţit şi în munca salvamontiştilor.

Aceştia au intervenit în zeci de cazuri, din care mai bine de jumătate au necesitat şi transportul cu ambulanta către unităţi medicale.

Pe sanie, un rănit are nevoie de îngrijiri medicale. Salvamontiştii îl coboară la baza muntelui. Schiază cu mare atenţie, faţă de victima care s-a accidentat tocmai pentru că nu a făcut asta. Iar ca el sunt mulţi.

În perioada, înainte de Crăciun şi până după anul nou, până în 3 ianuarie, au fost cam 35 de solicitări, pe pârtia din Straja. Un număr de 10 în Parâng, şi două pe Pasul Vâlcan.

Pentru că Straja a fost una dintre puţinele staţiuni din ţară unde s-a schiat bine de sărbători, mii de turisti au urcat în Munţii Vâlcan. Pe pârtie a fost înghesuială şi astfel au apărut şi accidentele, în număr mult mai mare decât în anii trecuţi. Salvatorii montani spun că odată ajuns pe pârtii, nu contează doar să fii bine echipat, ci şi să respecţi un cod al bunelor maniere pe zăpadă.

Decalogul schiorului ar trebui respectat. Viteza trebuie corelată în funcţie de cunoştiinţele schiorului. Trebuie întodeauna să-l fereşti pe cel din faţa ta. Să-l ocoleşti. Staţionarea pe pârtiile de schi se face pe lateral.

Nu doar cei care se dau pe schiuri sau cu placa riscă accidente. Cel mai mare pericol vine de la cei care folosesc improvizaţii. Iar salvatorii au văzut pe pârtii tot felul de ciudăţenii. Saltele, linolenum, capace de WC, fel şi fel de plasticuri, camere de tractor, am văzut. 6.06 Cel mai ciudat a fost cu salteaua şi linoleum. Şi au pus salteaua peste linoleum, ca să fie mai moale. Spre bucuria iubitorilor sporturilor de iarnă, în judeţul Hunedoara, a nins şi în ultimele 24 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Record de turiști, dar și de accidente în staţiunea montană Straja