Antena Meniu Search
x

Reguli noi pentru comercianţii prinşi fără bon

Guvernul a stabilit praguri pentru sumele găsite în plus în casele de marcat, astfel încât magazinele şi restaurantele să nu mai fie închise atât de uşor.

Vezi și

Guvernul a stabilit praguri pentru sumele găsite în plus în casele de marcat, astfel încât magazinele şi restaurantele să nu mai fie închise atât de uşor. 

 Patronii şi-au făcut curaj să-şi deschidă afacerile, deşi ameninţau că vor boicota deschiderea sezonului estival de teama sancţiunilor ANAF, pe care le consideră abuzive.

Potrivit proictului, inspectorii Fiscului nu vor mai putea închide unităţile comerciale la fel de uşor, ci vor aplica sancţiunile gradual, în funcţie de gravitatea faptei. Astfel, patronii care sunt găsiţi cu sume fără bon de până la 1 la sută din totalul înregistrat în casa de marcat, dar nu mai mult de 100 de lei, se vor alege doar cu simplu avertisment. Dacă se depăşeşte pragul de 1 la sută, se acordă amenzi de până la 5 mii de lei. Amenzile cresc odată cu sumele nefiscalizate şi pot ajunge la 30 de mii de lei. Un agent economic riscă să fie închis temporar dacă diferenţa din casa de marcat este cuprinsă între 100 şi o mie de lei şi este mai mare de pragul 1 la sută.

În acelaşi act normativ se propune şi impozitarea bacşişului, tot la cererea oamenilor de afaceri.Proiectul se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanţe şi apoi urmează să fie trimis în şedinţă de Guvern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Reguli noi pentru comercianţii prinşi fără bon