Antena Meniu Search
x

Mii de români petrec minivacanța de Revelion pe pârtii

Ultima zi din an a prins mii de români pe pârtie. În Poiana Braşov s-au deschis, de marți, cele şase trasee amenajate cu zăpadă artificială, prilej de distracţie pe schiuri sau pe săniuţe. 

Sabrina Preda
de Sabrina Preda

la 01.01.2020, 14:52

Vezi și

Ultima zi din an a prins mii de români pe pârtie. În Poiana Braşov s-au deschis, de marți, cele şase trasee amenajate cu zăpadă artificială, prilej de distracţie pe schiuri sau pe săniuţe. 

În ultimele ore din 2019, românii au dat culoare pârtiilor din Poiana Braşov. A fost prima zi din acest sezon în care iubitorii sporturilor de iarnă au putut testa traseele amenajate doar cu zăpadă artificială din Postăvaru.

În prima zi de schi, în Poiana Braşov, turiştii au aşteptat la coadă şi două ore pentru a-şi cumpăra o cartelă. Apoi, s-au lovit de a doua coadă, cea de la intrare în telecabină.

Odată ajunşi sus, turiştii care petrec vacanţa de Revelion în Poiana Braşov au testat adrenalina pe oricare dintre cele şase pârtii deschise de marți. Pentru transportul pe cablu, turiştii plătesc de la 25 de lei pentru copii şi de la 45 de lei pentru adulţi. 

Cu 2 lei şi 50 de bani pe oră, Primăria a pus la dispoziţie aproximativ o mie de locuri de parcare. Aproape 500, care au fost ocupate imediat încă de dimineaţă, sunt chiar la intrare în Poiana Braşov.

La mai puţin de doi kilometri distanţă, o parcare supraetajată cu peste 430 de locuri a rămas ieri aproape goală pentru că oamenii au vrut să lase maşinile cât mai aproape de pârtii. Deşi, de aici, turiştii au transport gratuit cu autobuzul până la staţia de telegondolă. Alţii au ales să dea 20 de lei pe oră sau 100 de lei pe zi, ca să lase maşinile în parcări private.

Indiferent însă de trafic, parcări sau alte probleme, gândul turiştilor este la un an mai bun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Mii de români petrec minivacanța de Revelion pe pârtii