Antena Meniu Search
x

În staţiunea Lovrin, autorităţile au început să investească în renovarea vechiului ştrand

România este a treia ţară din Europa ca potenţial geotermal dar bogăţiile ei rămân în subteran şi prea puțin sunt exploatate. Deşi ar putea fi folosite nu doar pentru efectele curative ci şi pentru încălzirea a sute de mii de locuințe.

de Redactia Observator

la 31.07.2019, 15:55

Vezi și

România este a treia ţară din Europa ca potenţial geotermal dar bogăţiile ei rămân în subteran şi prea puțin sunt exploatate. Deşi ar putea fi folosite nu doar pentru efectele curative ci şi pentru încălzirea a sute de mii de locuințe. În staţiunea Lovrin, din judeţul Timiş autorităţile au început să investească timid în renovarea vechiului ştrand din staţiune. Iar turiştii nu s-au lăsat aşteptaţi.

În comuna Lovrin, aflată la jumătatea distanţei dintre Timişoara şi Mako, staţiunea din Ungaria unde merg anual mii de români, vechiul ştrand cu apă geotermală a fost reabilitat de primărie. Reamenajarea a costat peste un milion şi jumătate de lei, bani de la bugetul local.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Există deja turişti fideli care vin an de an, la Lovrin, chiar de mai multe ori într-o vară. Încă din anii '80, în Lovrin există şi un sistem de încălzire a locuinţelor cu apă termală.

Autorităţile locale spun că pentru extinderea proiectului de încălzire au nevoie de fonduri suplimentare.

În Ungaria, turismul balnear atrage anual milioane de turişti, iar cel puţin două sute de mii sunt români. Vecinii noștri au investit însă zeci de milioane de euro pentru a construi parcuri de distracţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » În staţiunea Lovrin, autorităţile au început să investească în renovarea vechiului ştrand