Antena Meniu Search
x

Curs valutar

România nu va avea paradă militară de Ziua Națională, conform premierului Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat, în cursul zilei de duminică, faptul că România nu va avea paradă militară de Ziua Națională, în acest an.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 01.11.2020 , 13:50

Parada militară de Ziua Națională, anulată din cauza coronavirusului
Zeci de mii de oameni se adunau, de obicei, pentru a asista la parada militară din București - Hepta
  • Românii sărbătoresc Ziua Națională pe 1 decembrie.
  • Evenimentul era marcat, în mod normal, printr-o paradă militară de anvergură.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Premierul a precizat că, la jumătatea lunii noiembrie, este de așteptat ca autoritățile să decidă prelungirea, cu încă o lună, a stării de alertă instituită din cauza pandemiei de coronavirus.

Conform news.ro, Ludovic Orban a precizat că, prin actul normativ prin care se va impune prelungirea stării de alertă ar urma să se decidă și modul în care se sărbătorește Ziua Națională a României.

Totuși, Ludovic Orban susține că "adaptăm orice formă de sărbătorire a Zilei Naționale la regulile de protecție sanitară".

Articolul continuă după reclamă

Ludovic Orban a mai spus că "normal că vom sărbători Ziua Naţională, e Ziua Naţională, dar vor fi respectate toate regulile de protecţie sanitară. Cu siguranţă nu va mai fi acea paradă, nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă, va fi o sărbătorire în nişte condiţii mult mai stricte, care să ţină cont de numărul maxim de persoane în spaţiu deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane, sunt reguli pe care le vom respecta cu stricteţe".

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » România nu va avea paradă militară de Ziua Națională, conform premierului Ludovic Orban