În patru zile de vacanţă, românii mănâncă mici cât pentru o lună întreagă
S-a umplut România de fumul micilor, de aroma puiului la grătar, de muzică şi de bucurie. De două zile, repetiţiile pentru 1 Mai au umplut pădurile de la marginea oraşelor.
S-a umplut România de fumul micilor, de aroma puiului la grătar, de muzică şi de bucurie. De două zile, repetiţiile pentru 1 Mai au umplut pădurile de la marginea oraşelor. Chiar dacă nu e încă sărbătoare, nimeni nu face rabat când vine vorba de meniu. În patru zile de vacanţă, românii mănâncă mici cât pentru o lună întreagă.
30 de milioane de mititei ajung pe grătare în minivacanţa de 1 Mai. Tone întregi de carne dispar în fiecare dimineaţă din pieţe, din supermarketuri şi din măcelării. Cu 15% mai mult decât anul trecut. Dar multe vor sfârşi în coşul de gunoi, o recunosc deschis cei care cumpără prea mult, doar "ca să fie".
Anual, fiecare român aruncă 110 kilograme de mâncare.
Rafturile s-au golit cât ai spune "mici". Prima oprire a românilor a fost, de dimineaţă, la supermarket sau la piaţă. Mititeii s-au vândut cu sutele de kilograme.
Dragos Necula, proprietarul unei măcelării: "Avem zilnic la 300-400 de clienţi, vindem 300, 400 kg mici, aici in piaţă sunt vreo 5 măcelării, daca înmulţiţi, vă da undeva la o tona şi ceva de mici numai în aceasta zonă. Pe zi!"
Iar statisticile de anul acesta o confirmă. Un român mănâncă, în medie, 40 de mici pe an, dar, într-o singură zi din minivacanţă, consumă cât pentru o lună întreagă, spun reprezentanţii Asociaţiei Române a Cărnii.
Zilele libere şi vremea caldă au fost cele mai frumoase cadouri pentru bucureştenii care au avut şi alte motive de sărbătoare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰