Antena Meniu Search
x

În patru zile de vacanţă, românii mănâncă mici cât pentru o lună întreagă

S-a umplut România de fumul micilor, de aroma puiului la grătar, de muzică şi de bucurie. De două zile, repetiţiile pentru 1 Mai au umplut pădurile de la marginea oraşelor.

Vezi și

S-a umplut România de fumul micilor, de aroma puiului la grătar, de muzică şi de bucurie. De două zile, repetiţiile pentru 1 Mai au umplut pădurile de la marginea oraşelor. Chiar dacă nu e încă sărbătoare, nimeni nu face rabat când vine vorba de meniu. În patru zile de vacanţă, românii mănâncă mici cât pentru o lună întreagă.

30 de milioane de mititei ajung pe grătare în minivacanţa de 1 Mai. Tone întregi de carne dispar în fiecare dimineaţă din pieţe, din supermarketuri şi din măcelării. Cu 15% mai mult decât anul trecut. Dar multe vor sfârşi în coşul de gunoi, o recunosc deschis cei care cumpără prea mult, doar "ca să fie".

Anual, fiecare român aruncă 110 kilograme de mâncare. 

Rafturile s-au golit cât ai spune "mici". Prima oprire a românilor a fost, de dimineaţă, la supermarket sau la piaţă. Mititeii s-au vândut cu sutele de kilograme. 

Dragos Necula, proprietarul unei măcelării: "Avem zilnic la 300-400 de clienţi, vindem 300, 400 kg mici, aici in piaţă sunt vreo 5 măcelării, daca înmulţiţi, vă da undeva la o tona şi ceva de mici numai în aceasta zonă. Pe zi!"

Iar statisticile de anul acesta o confirmă. Un român mănâncă, în medie, 40 de mici pe an, dar, într-o singură zi din minivacanţă, consumă cât pentru o lună întreagă, spun reprezentanţii Asociaţiei Române a Cărnii. 

Zilele libere şi vremea caldă au fost cele mai frumoase cadouri pentru bucureştenii care au avut şi alte motive de sărbătoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » În patru zile de vacanţă, românii mănâncă mici cât pentru o lună întreagă