Antena Meniu Search
x

Românii pot fi producători de legume şi fructe cât ar pocni din degete

În România, te poţi face producător de legume şi fructe cât ai pocni din degete. Oricine poate cumpăra marfa din pieţele en-gros din Capitală, iar pe acte este trecut ca producător

Vezi și

În România, te poţi face producător de legume şi fructe cât ai pocni din degete. Oricine poate cumpăra marfa din pieţele en-gros din Capitală, iar pe acte este trecut ca producător

Într-o piaţa en-gros din sectorul 5 al Capitalei, oricine poate cumpăra fructe şi legume fără factură. Mai departe, marfa ajunge în pieţe, iar intermediarii se pot lăuda cu acte că sunt producători.

Mulţi dintre comercianţii din pieţe locuiesc la bloc, dar pretind că se spetesc muncind în sere şi solarii. De poveste ştiu şi agricultorii adevăraţi care cu greu îşi fac loc printre samasari.

Spre exemplu, dacă producătorii cu acte în regulă vând kilogramul de roşii între 25 şi 28 de lei, cei care cumpără din pieţele en-gros şi le vând mai departe, le oferă cu 17-20 de lei, iar cei mai mulţi cumpărători se uită la preţ.

Păcăleala intermediarilor ar putea fi evitată cu ajutorul cardurilor electronice pentru comercianţi. Proiectul Ministerul Agriculturii nu se regăseşte însă decât în câteva pieţe din Capitală. Tot pentru a elimina falşii producători din pieţe, autorităţile se gândesc să introducă certificatele de comercializare cu hologramă. "Holograma se poate citi simplu cu un telefon mobil performant sau sunt cititoare. Acolo găsim cine este producătorul, ce supraf deţine, ce produs îl are în cultură", a declarat Daniel Botănoiu, secretar de stat MADR.

Cel mai probabil, certificatele cu holograme ar putea intra în vigoare de anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Românii pot fi producători de legume şi fructe cât ar pocni din degete