Antena Meniu Search
x

Video Roțile de distracții din București se învârt în gol. Cea mai mare, din Parcul Lacul Tei, pornită azi pentru doar 5 oameni

Doar trei roţi de distracţii mai sunt în Capitală. Cea mai mare, de lângă Lacul Tei, are peste 60 de metri înălţime. Pe cât de frumoase sunt priveliştile de sus, pe atât de puţini oameni mai plătesc pentru o tură completă. În timp ce primăria Sectorului 2 vrea să concesioneze Parcul Tei cu tot cu roată şi loc de distracţii, celelalte două roţi sunt acum administrate de firme private. Dar nici asta nu pare a fi reţeta succesului.   

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 16.07.2022, 21:30

Vezi și

Cea mai mare roată de distracţii din oraş se află pe lacul Tei. Înaltă de peste 60 de metri, domină tot nordul Capitalei. 

Andreea Milea, reporter Observator: În primele 3 luni de la inaugurare parcul de distracţii de aici de pe Lacul Tei a avut 10.000 de vizitatori. Principala atracţie era chiar roata, înaltă de 63 de metri şi cu 44 de cabine. 

Roata de distracţii a fost închisă aproape jumătate de an pentru reparaţii după ce cabinele au rămas fără aer condiţionat. De două luni funcţionează din nou. 

Cât costă roata din Parcul Lacul Tei - 15 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii

Pe acelaşi subiect

Are o capacitate de 352 de locuri, însă pentru că nu sunt vizitatori se învârte cu cabinele goale. Nici în zilele de weekend nu vin mai mult de 200 de oameni. Astăzi roata a fost pornită pentru cinci persoane. Printre ei şi turişti străini care s-au bucurat de privelişte.

Tot parcul de distracţii este deţinut de primăria de sector, care vrea însă îl concesioneze unei firme private. Actualul edil spune că de când a fost deschis locul a înghiţit 20 de milioane de lei din bugetul local. 

La câţiva kilometri, în Parcul Herăstrău o roată "privată" îi face concurenţă

Lucia Prăjişteanu, proprietar: La roată, aşa se numeşte zona. Aici întotdeauna a fost simbolul Parcului Herăstrău, Roata Mare care are un istorc de 55 de ani deja. 

Vechea roată era a Primăriei Capitalei. În 2014, municipalitatea a demolat-o pentru că nu mai avea autorizaţie de funcţionare. În locul ei, un an mai târziu, un investitor privat a construit pe acelaşi loc un nou parc de distracţii cu o nouă roată. 

Andreea Milea, reporter Observator: Cu un singur jeton, adică 10 lei, poţi să te urci în roată pentru o tură completă. Are 18 gondole şi o capacitate de peste 100 de persoane. Are 25 de metri înălţime şi, de aici de sus, priveliştea este superbă. 

O altă roată a distracţiei este cea din Sectorul 4, din orăşelul copiilor

A fost construită în urmă cu 3 ani şi este administrată acum de o firmă privată care plăteşte chirie primăriei doar pentru spaţiu. 

Camera ascunsă:

- Nu ştiu dacă vând 100 de bilete. Mai mult de sărbători, aşa faci. Sărbătorile mai acoperă. Dacă plouă atunci i-a nenorocit. 

Dacă la noi se învârt în zadar, în alte colţuri ale lumii, astfel de roţi adună anual milioane de turişti. Aşa cum este London Eye, Ochiul Londrei, o roată cu o înâlţime de 135 de metri şi care atrage anual 3,5 milioane de vizitatori. Cea mai mare roată de distracţii din lume rămâne Singapore Flyer, cu o înâlţime de 165 de metri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Roțile de distracții din București se învârt în gol. Cea mai mare, din Parcul Lacul Tei, pornită azi pentru doar 5 oameni