Antena Meniu Search
x

Video Bicicliști kamikaze pe drumurile din România. Șoferii, cu ochii în patru: "Te fereşti cum se ferește ăla de tămâie"

Nu doar din spatele volanului avem obligaţii legale, ci şi atunci când ne deplasăm pe jos sau cu bicicleta. Încălcarea Codului Rutier de către cei care merg pe două roţi a ajuns însă la noi regula de zi cu zi. Doar în urmă cu câteva zile, din 167 de sancţiuni aplicate de poliţişti, 84 au fost pentru biciclişti. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 02.07.2022, 20:17

Vezi și

Moşteni, Teleorman. Un bărbat este acroşat de un tractor, în timp ce se deplasează pe bicicletă. Aruncat în şanţ, bărbatul rămâne inert. Câteva clipe mai târziu, camera care a filmat teribilul accident surprinde un al doilea bicilist. Niciunul dintre ei nu poartă echipament de protecţie. 

Stoeneşti, Olt. Un control al poliţiei rutiere identifică în trafic bicicliştii kamikaze. Un bărbat pică test după test, fie că vorbim de recomandări sau obligaţii stabilite de lege. Fără echipament de protecţie, fără elemente reflectorizante pe vehicul şi sub influenţa alcoolului, se alege cu o amendă de 870 de lei.

Ionuţ Vasilcoaia, IPJ Olt: Conducătorii de biciclete sau trotinete sunt obligaţi să poarte îmbrăcămintre cu elemente fluorescent - reflectorizante, atât pe timpul nopţii cât şi atunci când vizibilitatea este redusă. Purtarea acesteia se recomandă şi pe timp de zi. Este interzis conducătorilor de trotinetă sau bicicletă să circule pe drumurile publice în timp ce se află sub influenţa alcoolului.

Bicicliștii ignoră însă riscurile, iar încălcarea legii pare o obişnuinţă

Pe acelaşi subiect

Şi nici măcar amenzile, care pot ajunge până la 1160 de lei, nu îi mai sperie. Cel mai bine o ştiu şoferii profesionişti.

Șofer: Nu se văd, n-au vestă reflectorizantă, cască, sătui de lichide.

Șofer: La ţară e cel mai… aici sunt cât de cât civilizaţi. Acolo iasă fiecare cum îl taie capul. Nu se asigură. Şi pietoni, şi biciclişti şi tot ce vreţi. Căruţe, remorci fără semnalizare, tractoare fără semnalizare. Aşa că te fereşti cum se fereşte ăla de tămâie. 

Riscul este cu atât mai mare cu cât ţara noastră este codaşă când vine vorba de infrastructura destinată mersului pe bicicletă. În marile orașe din România, sunt raportate câteva zeci de kilometri de piste de biciclete, însă ele sunt deseori impracticabile şi îi forţează pe ciclişti să circule tot printre maşini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Bicicliști kamikaze pe drumurile din România. Șoferii, cu ochii în patru: "Te fereşti cum se ferește ăla de tămâie"