Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 27 martie 2024. Cine a fost Sfânta Muceniţă Matrona din Tesalonic

Miercuri, 27 martie 2024, românii o prăznuiesc pe Sfânta Muceniţă Matrona din Tesalonic, o sfântă cu care românii sunt mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 26.03.2024, 08:41

Sfânta Muceniţă Matrona din Tesalonic este prăznuită pe 27 martie
Sfânta Muceniţă Matrona din Tesalonic este prăznuită pe 27 martie - doxologia.ro
  • Sfânta Muceniţă Matrona din Tesalonic este prăznuită pe 27 martie.

Sfânta Matrona a fost o copilă săracă şi orfană, roabă în casa unei evreice cu suflet rău din Tesalonic.

Conform crestinortodox.ro, femeia respectivă îşi bătea neîncetat joc de credinţa Matronei şi căuta mijloace pentru a o face să se lepede de Hristos şi să meargă împreună cu ea la sinagogă.

Pautilla, stăpâna Matronei, a luat o decizie radicală în momentul în care a aflat că Matrona merge, pe ascuns, la biserica creştinilor şi în momentul în care a aflat motivul pentru care Matrona alege să meargă la biserica respectivă în loc să meargă la sinagogă.

Pautilla a legat-o pe Matronă de mâini şi a închis-o într-un loc întunecat, lăsând-o fără mâncare. Totuşi, prin rugăciune şi slavă adusă lui Dumnezeu, Matrona a făcut să îi cadă legăturile de la mâinile sale.

Ulterior, Matrona a mai fost încuiată de două ori, în aceleaşi condiţii, şi, în cele din urmă, a murit din cauza lipsei de hrană. Pautilla i-a aruncat trupul într-o prăpastie.

Creştinii au luat trupul Matronei şi l-au îngropat cu cinste, iar episcopul cetăţii, aflând că la mormântul Matronei se fac mari minuni, a decis ridicarea unei biserici în zona respectivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 27 martie 2024. Cine a fost Sfânta Muceniţă Matrona din Tesalonic