Antena Meniu Search
x

La Râmetea, Sărbători în pensiuni care arată mai degrabă ca un muzeu

Sărbătorile au un farmec aparte în casele care păstrează amintirea altor vremuri. La Rimetea, un sat retras din Alba, pensiunile par mai degrabă nişte muzee.

Vezi și

Sărbătorile au un farmec aparte în casele care păstrează amintirea altor vremuri. La Rimetea, un sat retras din Alba, pensiunile par mai degrabă nişte muzee. Oaspeţii vin din toată lumea să doarmă în camere cu mobilă veche, pictată manual. Aici, iarna pe uliţe arată exact ca în poveşti. Iar pentru cei care vor senzaţii tari, pârtiile sunt la 100 de kilometri. 

Turiştii străini spun că au găsit aici aceleaşi condiţii ca-n Austria. Pachetul de patru nopţi de Crăciun la Arieşeni costă 960 de lei, cu toate mesele incluse. În ajun, la pensiune vor sosi colindătorii, dar şi Moş Crăciun. În schimb, Revelionul costă aproape dublu: 1.700 de lei de persoană. În preţul camerei, intră şi vederea către munţii Apuseni.

100 de kilometri mai departe, descoperim un alt loc magic din Apuseni. Rimetea. Un sat ajuns faimos peste hotare, după ce actorul Jeremy Irons a păşit pe uliţele sale. Camerele sunt decorate cu dulapuri şi laviţe pictate. Localnicii îi aşteaptă pe turişti cu tot ce au mai bun. "Săculeţii cu cenuşă" sunt în topul preferinţelor. 

La fel şi un cozonac special numit "şomodi", pe care localnicii îl pregătesc doar se sărbători, după o reţetă veche de sute de ani.

În apropiere, turiştii pot vizita Salina Turda, Cetatea Alba Iulia, dar şi alte locuri frumoase pe Valea Arieşului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » La Râmetea, Sărbători în pensiuni care arată mai degrabă ca un muzeu