Antena Meniu Search
x

Video Sate din România, împânzite de camere video şi supravegheate cu drone. Proiect de peste 2 milioane de lei, bani din PNRR

Satele românești intră în era digitalizării. Multe primării au accesat fonduri prin Programul de Redresare și Reziliență ca să pună sisteme de supraveghere pe ulițe. În timp ce în unele comune vor apărea sute de camere video, altele vor fi monitorizate din aer, cu dronele.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 07.06.2023, 13:54

Vezi și

"Au fost semnate contractele de finanţare pentru aceste proiecte. Au ajuns şi banii şi urmează să fie cumpărate echipamentele IT. Vorbim în principal despre camere de supraveghere şi drone. Peste o lună, în localitatea Roşia de Amaradia din judeţul Gorj, toate uliţele, inclusiv cele din satele izolate, vor fi împânzite de camere de supraveghere. Sunt 100 de camere video care vor fi instalate, într-un proiect de peste 2 milioane de lei - bani din PNRR", spune Diana Speretoiu, reporter Observator.

Sate supravegheate cu bani din PNRR

"Nu este însă singura localitate unde va fi implementat acest proiect. Edilii speră că aceste camere îi vor ajuta să scape de toate problemele. În primă fază, de gunoaiele care sunt aruncate la voia întâmplării de localnicii certaţi cu bunul simţ. Speră ca aceştia să fie surprinşi de camere, iar astfel autorităţile să-i identifice mai rapid şi să-i poată amenda. Au parte, de asemenea, şi de furturi din locuinţe sau furturi de lemne, aşa că autorităţile îşi pun speranţele că aceste camere vor intimida hoţii", adaugă Diana Speretoiu, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Sate din România, împânzite de camere video şi supravegheate cu drone. Proiect de peste 2 milioane de lei, bani din PNRR