Antena Meniu Search
x

UPDATE! Scandal cu iz de frauda la Bacalaureat si in Sibiu

Presedintele Comisiei, inspectorul Sorin Joanta este urmarit penal de DNA pentru infractiunea de trafic de influenta. El ar fi acceptat sa primeasca o suma de bani de la un elev care voia sa obtina o nota de trecere la proba de Limba si Literatura Romana

Vezi și

UPDATE 14:50 Inspectorul scolar de religie din Sibiu Sorin Joanta, acuzat de trafic de influenta la Bacalaureat, este consilier pe probleme de invatamant la Arhiepiscopia Sibiu si conduce singura gradinita ortodoxa din judet, apartinand Mitropoliei Ardealului.

Acesta ar fi acceptat sa primeasca o parte din bani, iar in schimb ar fi promis ca il va ajuta pe elev sa treaca proba de Limba si Literatura Romana, folosindu-se de influenta pe care o avea in cadrul comisiei de corectarare a lucrarilor. Cei care il cunosc pe administratorul cantinei sunt surprinsi de faptul ca acesta ar fi acceptat bani de la un candidat.

Potrivit procurorilor, Sorin Joanta si angajatul Colegiului Tehnic “Independenta” sunt cercetati pentru trafic de influenta fiind obligati sa nu paraseasca loclitatea pentru o perioada de 30 de zile. In aceasta cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul Serviciului Roman de Informatii.

Acestia au aflat despre "aranjament" dupa ce le-au ascultat telefoanele atat elevului disperat sa-si ia Bac-ul cat si administratorului cantinei. Candidatul a sustinut examenul si anul trecut si a obtinut 5,60 la Istorie si 5,20 la Geografie. Barbatul a intervenit direct la presedintele comisiei de Bac, iar acesta ar fi acceptat, la telefon, sa rezolve problema. Desigur, o parte din bani i-ar fi revenit, spun procurorii.

Presedintele comisiei este si inspector scolar, iar acum este cercetat penal. In urma scandalului, intreaga comisie de Bacalaureat a fost schimbata. Inspectorul si administratorul cantinei sunt cercetati in libertate pentru trafic de influenta. Cei doi nu au voie sa paraseasca localitatea in urmatoarele 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Scandal cu iz de frauda la Bacalaureat si in Sibiu