Antena Meniu Search
x

Scandal la primăria Reghin: Fostul primar al municipiului este acuzat de abuz în serviciu

Daniel-Gabriel Gliga, fost primar al municipiului Reghin, a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Târgu Mureş al DNA pentru abuz în serviciu în formă continuată într-un dosar care vizează atribuirea unor locuinţe ANL.

- blogdereghin

Daniel-Gabriel Gliga, fost primar al municipiului Reghin, a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Târgu Mureş al DNA pentru abuz în serviciu în formă continuată într-un dosar care vizează atribuirea unor locuinţe ANL.

În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei, pentru aceeaşi infracţiune, Gabriela Koss, la data faptei secretar al Primăriei Reghin şi preşedinte al comisiei de analiză a cererilor privind repartizarea locuinţelor ANL, Doina Adriana Moldovan-Verdeş, la data faptei şef Serviciu Impozite şi Taxe Locale, şi Ovidiu Vasile Badiu, consilier juridic în cadrul Primăriei Reghin, ultimii doi fiind şi membri în comisia pentru repartizarea locuinţelor ANL.

La rândul său, fostul viceprimar al municipiului Reghin Andras Nagy este acuzat de procurorii anticorupţie de săvârşirea unei infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

'În cursul anului 2012, cele cinci persoane, în calităţile menţionate mai sus, prin încălcarea prevederilor legale şi fără respectarea procedurilor de atribuire, au semnat un număr de patru contracte de închiriere imobile din fondul ANL cu persoane care fie nu îndeplineau criteriile de acces la locuinţă, fie nu figurau nici măcar în lista de solicitanţi', se precizează într-un comunicat al DNA transmis, marţi, AGERPRES.

Pe acelaşi subiect

Conform aceleiaşi surse, acţiunile inculpaţilor au produs un folos necuvenit celor patru persoane beneficiare ale contractelor, constând în acordarea locuinţelor în mod ilegal, concomitent cu producerea unei vătămări a intereselor legitime ale altor solicitanţi, care ar fi fost îndreptăţiţi să devină chiriaşi.

   După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Mureş.

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Scandal la primăria Reghin: Fostul primar al municipiului este acuzat de abuz în serviciu