Antena Meniu Search
x

Valul de aer polar schimbă abrupt vremea în România. Avertismentul meteorologilor

În 24 de ore, sub trei coduri de ploaie, lapoviţă şi ninsoare ce vor cuprinde România de la vest la est, temperaturile în ţară vor scădea şi cu 20 de grade.

Vezi și

Cine a străbătut România de la nord la sud a trecut prin trei anotimpuri. A fost iarnă în Moldova, unde a nins şi s-a înregistrat minus un grad Celsius, primăvară la deal şi vară în sudul ţării, unde termometrele au arătat şi 19 grade, mult peste media acestei perioade. În 24 de ore, sub trei coduri de ploaie, lapoviţă şi ninsoare ce vor cuprinde România de la vest la est, temperaturile în ţară vor scădea şi cu 20 de grade. Vremea extremă ne va fura aproape o săptămână din primăvară.

UPDATE 07:00 Meteorologii au emis duminică dimineaţa cod galben de ploi abundente, ninsori şi vânt puternic în Capitală şi în 32 de judeţe. Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, toată săptămâna viitoare.

Trei coduri de vreme rea vor acoperi România. Două coduri galbene de ploi, ninsori şi viscol au intrat deja în vigoare pentru vestul ţării, nordul Moldovei şi al Carpaţilor Orientali. La prânz, în Moldova era iarnă deja, la minus un grad Celsius, în timp ce în sud, termometrele înregistrau temperaturi de vară. 19 grade la Călăraşi. 

Anotimpurile se vor schimba peste noapte în aproape toată ţara, din vestul ţării până la malul mării.Sâmbătă, la Constanţa, au fost turişti care au îmbăcat haine de vară. De duminică, însă, vor avea nevoie de căciuli şi fulare.

Duminică dimineaţă, un cod galben de lapoviţă, ninsoare şi viscol va cuprinde sud-estul ţării, Dobrogea, Moldova şi Transilvania. 

Alina Şerban, meteorolog: "Si in zona Capitalei vorbim de temperaturi foarte scazute ziua, ne aşteptăm să întregistram pe parcursul saptamanii viitoare 0-1 grad ziua şi minus cinci, minus 6 grade noaptea."

Temperaturile scad cu 15-20 de grade într-o zi, dar, din cauza vântului, cele resimţite de corpul uman vor fi mult mai mici. La munte, stratul nou de zăpadă va depăşi o jumătate de metru, vântul va sufla cu 80 de kilometri pe oră şi va fi risc de avalanşă. 

Frigul siberian a cuprins deja o parte din Europa. În Marea Britanie, stratul de zăpadă a atins 20 de centimetri şi zeci de curse aeriene au fost anulate. Germania şi Ungaria au intrat sub cod roşu de ninsori şi vânt. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Valul de aer polar schimbă abrupt vremea în România. Avertismentul meteorologilor