Meniu
Search
x

Se anunţă modificări importante în privinţa concediilor medicale. Amenzi de până 2.000 de lei pentru salariaţi şi de până la 11.000 de lei pentru medici

O ordonanţă de urgenţă ar putea aduce modificări importante în privinţa concediilor medicale ale salariaţilor.

De Adrian Obreja la 18.06.2021, 09:56
Vezi și

Principalele modificări din proiectul de ordonanţă care se află acum pe masa Consiliului Economic şi Social îi vizează pe angajaţii care au mai multe locuri de muncă şi care duc un certificat de concediu medical doar la unul dintre angajatori în timp ce îşi continuă activitate la celălalt sau celelalte locuri de muncă.

Aceste persoane riscă o amendă de până la 2.000 de lei. În acelaşi timp, vor fi majorate amenzile şi pentru medicii care eliberează concedii medicale, dar nu respectă legislaţia în vigoare. Amenzile pentru medici ar putea ajunge până la 11.000 de lei, amenda actuală fiind de până la 10.000 de lei.

Persoanele care se află în concendiu medical vor fi monitorizate de către medici în cadrul unui plan de urmărire a evoluţiei bolii. Acest plan trebuie întocmit de medicul care a eliberat concediul medical. Cei care nu întocmesc acest plan riscă amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei. Toate aceste modificări vor intra în vigoare abia după ce proiectul va fi aprobat de Guvern şi va fi publicat în Monitorul Oficial.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Se anunţă modificări importante în privinţa concediilor medicale. Amenzi de până 2.000 de lei pentru salariaţi şi de până la 11.000 de lei pentru medici