Antena Meniu Search
x

Hotelierii de pe litoral vor să scurteze sezonul, din cauza pandemiei de coronavirus

Sezonul estival s-ar putea închide mai devreme anul acesta. Câştigurile au fost la jumătate faţă de anii trecuţi pe tot litoralul. În acest weekend, vârf de sezon altfel, au fost 100.000 de oameni la mare, de trei ori mai puţini decât anul trecut.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 16.08.2020, 22:02

Vezi și
  • Turiştii care vor veni în luna septembrie la mare riscă să găsească multe dintre terase şi hoteluri închise
  • Vestea bună este însă că preţurile vor fi mai mici ca în alţi ani în septembrie

S-au dus anii în care aveam 300.000 de turişti în wekendul de Sfânta Maria la mare. Şi cei în care sezonul estival ţinea până la sfârşitul lui septembrie. Acest hotel din Saturn a fost deschis înainte de Sfântă Mărie după ce toată vara a stat cu lacătul pe uşă din lipsă de clienţi.

Tincuţa Valentina Marcovici, manager hotel din Saturn: În comparaţie cu 13 august 2019 când hotelul avea grad de ocupare de 90%, anul acesta, hotelul are un grad de ocupare între 25 şi 30%.

Andre Rotaru, reporter Observator: În urmă cu doi ani, pentru o noapte, într-o astfel de cameră, într-un hotel din staţiunea Saturn, turiştii ar fi avut de scos din buzunar 380 de lei. Acum însă, pentru aceeaşi cameră, cu vedere la mare, preţul a scăzut la jumătate.

Dacă în continuare turiştii ocolosc litoralul de teama infectării, hotelierii se gândesc să închidă mai devreme în acest an, mai exact după prima săptămână din septembrie.

Andreea Filip, reporter Observator: Turiştii care vor veni în luna septembrie la mare riscă să găsească multe dintre terase şi hoteluri închise pentru că unii dintre manageri iau în calcul să închidă mai devreme sezonul acesta, iar vara 2021 se anunţă una la fel de imprevizibilă.

Vestea bună este însă că preţurile vor fi mai mici ca în alţi ani în septembrie.

Sebastian Puznava, manager hotel: Unul dintre ele se cheamă "late summer", sperăm să vină la mare toţi tinerii care n-au avut timp să vină pe parcursul verii şi al doilea pachet "Senior 55", destinat special persoanelor peste 55 de ani unde prevedem reduceri substanţiale.

Alin Ciobanu, administrator plajă: Și noi la plajă scădem preţurile, să sperăm că va fi bine, să facem o completare pentru tot ce-a fost nasol în vara lui 2020.

A fost weekendul contrastelor pe litoral. Dacă ziua plajele au fost destul de goale, seara s-au animat. În Vama Veche, maşinile de poliţie au patrulat chiar prin mijlocul petrecerilor de plajă.

În Mamaia, trei cluburi au primit mai multe amenzi în aceeaşi noapte pentru că n-au oprit petrecerile la ora 23 şi pentru că au primit mai multe persoane decât le permitea legea. DIn nou amenzile au fost cât o sticlă de şampanie.

Din această noapte, toate localurile se vor închide mai târziu cu o oră, adică la 24.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Hotelierii de pe litoral vor să scurteze sezonul, din cauza pandemiei de coronavirus