Sezonul legumelor româneşti este pe sfârşite
Toamna călduroasă a fost o gură de aer pentru producători. După ce ploile din primăvară le-au stricat socotelile, toamna a fost mai blândă cu ei. Oamenii au şi acum în solarii roşii, ardei şi castraveţi.
Toamna călduroasă a fost o gură de aer pentru producători. După ce ploile din primăvară le-au stricat socotelile, toamna a fost mai blândă cu ei. Oamenii au şi acum în solarii roşii, ardei şi castraveţi.
Ardeii şi roşiile nu arată la fel ca legumele de acum o lună, însă producătorii sunt fericiţi că încă au ce să vândă. Dacă în primăvară, ploile au stricat socotelile producătorilor, distrugându-le o parte din culturi, toamna a fost blândă cu ei.
Dar, sezonul legumelor româneşti este pe sfârşite. Aşa că şi preţul a crescut puţin faţă de sfârşitul lunii august. Kilogramul de roşii se vinde în prezent între 3 şi 4 lei, faţă de doi lei şi cincizeci de bani, cât era la sfârşitul verii. Şi kilogramul de ardei kapia costă mai mult cu 50 de bani.
Luna septembrie a acestui an a fost cea mai caldă înregistrată în lume, de când a început măsurarea temperaturilor, în 1880, spun oamenii de ştiinţă.
Unii au profitat de toamna călduroasă din acest an şi au făcut baie în mare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰