Antena Meniu Search
x

Situaţie DISPERATĂ pentru bolnavii de cancer din Călăraşi. Sute de oameni îşi caută tratament la un singur medic!

Într-o ţară în care medicii continuă să plece pe capete să lucreze în străinătate, pacienţii îşi strigă durerea cu plângând, pentru că nu are cine să-i trateze.

Vezi și

Într-o ţară în care medicii continuă să plece pe capete să lucreze în străinătate, pacienţii îşi strigă durerea cu plângând, pentru că nu mai are cine să-i trateze. În judeţul Călăraşi, de exemplu, din cei doi medici oncologi, unul a plecat acum la Bucureşti, iar celălalt se împarte la 500 de pacienţi cu cancer.

La sfârşitul anului trecut, Constantin Neagu a fost diagnosticat cu cancer. E condamnat să lupte cu boala, dar şi cu sistemul. Medicul care-l monitoriza a hotărât să plece la Bucureşti, iar la Călăraşi vine o dată pe săptămână la consultaţii. În regim privat, pentru că nu mai are contract cu Casa de Asigurări. 

Constantin Neagu pacient: "La Bucureşti nu mă mai costă 100, mă costă şi drumul. Şi iar n-am. Dacă n-am 100, n-am de unde să am mai mult."

Alţi 500 de pacienţi cu cancer din Călăraşi sunt în aceeaşi situaţie. A rămas un singur medic din Slobozia, care consultă doar pacienţii din Spitalul Judeţean. Conducerea unităţii a încercat să convingă o tânără rezidentă în oncologie să vină în judeţ. În zadar. 

Marius Dulce preşedintele CJAS Călăraşi: "Din păcate nu a mai ajuns la Călăraşi. Fără niciun semn, au fost discuţii, tot am sperat că o să ajungă, pentru că avem nevoie de tineri, de medici tineri."

Judeţul Călăraşi are cei mai puţini medici din ţară, 310. Sute de bolnavi fac periodic peste 100 de kilometri pentru a ajunge la un medic din Capitală. Ca şi cum n-ar fi de ajuns, doar 6 locuri pentru rezidenţi au fost scoase la concurs în această toamnă. Niciunul la Spitalul Judeţean. 

Iar la nivel naţional situaţia este şi mai gravă. Săptămâna viitoare, peste 5000 de absolvenţi de Medicină şi Farmacie se vor bate pe aproximativ 4000 de locuri.   

Oana Grigore purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii: "Pot fi mai mulţi candidaţi, deoarece acesta este un concurs şi vin candidaţi din alţi ani. TAIE Este o situaţie care în fiecare an se repetă, dar în fiecare an Ministerul Sănătăţii a scos la concurs 4000 de locuri şi posturi."

România are în prezent 57 de mii de medici. Peste 13 mii au părăsit România în ultimii 10 ani, iar în locul lor n-a venit nimeni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Situaţie DISPERATĂ pentru bolnavii de cancer din Călăraşi. Sute de oameni îşi caută tratament la un singur medic!