Antena Meniu Search
x

Video Spa-ul de un milion de euro din Lugoj inaugurat cu fast în campania electorală din 2016 ar putea fi demolat. Primar: "Îl trecem la hoţie, nu la pierderi"

Minunea de un milion de euro de la Lugoj va fi făcută praf. Spa-ul din oraş, inaugurat cu fast în plină campanie electorală, stă închis de şase ani. De altfel, în toată istoria sa, locul a funcţionat o singură zi, în 2016, ziua în care a fost deschis. Acum însă, problemele sunt atât de mari, încât nici măcar n-ar avea rost să se apuce cineva de reparat. Autorităţile locale spun că singura soluție este demolarea.

de Redactia Observator

la 22.01.2022, 20:13

Vezi și

Cu tricolor, primar și stropi de agheasmă aruncaţi de un preot peste tinerii care se relaxau în jacuzzi se inaugura, în 2016, marele spa din Lugoj. Cu atât a rămas. Imediat după festivitate, porţile spa-ului s-au închis şi nu s-au deschis până astăzi.

Sorin Cârstoiu, șef serviciu, Primăria Lugoj: Am ajuns celebri în ţară, ştie toată lumea despre treaba asta.

Abia după inaugurare s-au prins autorităţile că de fapt locul e un pericol.

Sorin Cârstoiu, șef serviciu, Primăria Lugoj: Gresia tot bazinul este acoperit cu gresie lucioasă, vedeţi că alunecaţi stând aşa pe ea. păi dacă este apă pe ea nu o să puteţi nici circula. Încălzirea este în pardoseală, încălzire electrică, ceea ce iar nu este recomandat pentru bazine de înot. Deci sub noi sunt cabluri electrice. Ar fi trebuit să fie puse.

Pe acelaşi subiect

Până şi pereţii sunt extrem sunt subţiri.

Sorin Cârstoiu, șef serviciu, Primăria Lugoj: Sunt panouri de 3,2 sau aşa ceva, panouri sandwich. Toţi experţii au spus că nu o să facă faţă la încălzire, practic se poate încălzi orice spaţiu, dar costurile vor fi pe măsură.

Firma care a executat lucrările a intrat în insolvenţă, iar apoi în faliment. Între timp, a murit şi patronul firmei. Şi, dacă ar vrea să mai recupereze din investiţie, Primăriei Lugoj i-ar fi aproape imposibil.

"Așa arată un spaţiu în care s-a înecat un milion de euro. Singura zi în care în acest bazin a fost apă sau bulbuci în jacuzzi-uri a fost la inaugurarea din 2016. După episodul cu pâine şi sare, nimeni nu a mai intrat aici, iar în curând, de loc se va alege praful, pentru că se ia in calcul demolarea", transmite Iulia Pop, corespondent Observator.

Nici celelalte încăperi nu stau mai bine. Sălile de masaj nu au încălzire sau ventilație. La fel și vestiarele. Doar piscinele exterioare au funcţionat două veri, chiar dacă aveau nereguli.

Sorin Cârstoiu, șef serviciu, Primăria Lugoj: Pierd apa bazinele, ceramica sare, instalaţiile nu funcţionează. Şi foarte multe improvizaţii, cum este asta. e o chestie jenantă. Ca să dai drumul la duş trebuie să te apleci, să dai drumul la apă.

Claudiu Buciu, primar Lugoj: Pentru noi e o himeră. DSP ne-a spus că nu ne poate aviza aşa ceva niciodată. Trebuie să o luăm cumva de la zero. De la zero, da. Înseamna demolarea lui.

Oamenii care au sperat că vor avea un loc de relaxare şi-au luat deja gândul că problema va fi rezolvată.

Construcţia a început în 2012 şi a durat patru ani. Inaugurarea s-a făcut exact în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale.

Claudiu Buciu, primar Lugoj: Un milion de euro a costat. Nu-l trecem la pierderi, îl trecem la hoţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Spa-ul de un milion de euro din Lugoj inaugurat cu fast în campania electorală din 2016 ar putea fi demolat. Primar: "Îl trecem la hoţie, nu la pierderi"