Antena Meniu Search
x

Special! Cum scapi bebelușul de durerile de dinți

Totul evoluează cât se poate de bine în primele luni de la naştere, dar soseşte momentul erupţiei dinţişorilor care se poate transformă într-un adevărat test de rezistenţă pentru părinţi.

Vezi și

Totul evoluează cât se poate de bine în primele luni de la naştere, dar soseşte momentul erupţiei dinţişorilor care se poate transformă într-un adevărat test de rezistenţă pentru părinţi. 

Să fii părinte este cea mai frumoasă experienţă din lume, deşi - odată cu apariţia bebeluşului - viaţa adulţilor se modifică radical! Întâlnirile cu prietenii se răresc până la dispariţie, iar rudele vin în vizită doar cu programare, între anumite ore.

În plus, din ce am remarcat la prietenele mele care au copii mici, subiectele de discuţie suferă modificări esenţiale. Nu mai vorbesc despre haine la modă, ci despre scutece comode. Nu mai sunt încântate de o maşină strălucitoare, ci de un cărucior care face de toate. Iar dacă bebeluşul are un disconfort, sfaturile curg în toate sensurile. Mai ales dacă este vorba despre primii dinţişori.

Însă nu toţi copiii sunt la fel de norocoşi! Unii bebeluşi se sperie şi percep dintele nou ca pe un corp străin pe care nu îl vor. Aşa că plâng non-stop şi fac temperatură. Acela este momentul în care părinţii ar face orice doar să uşureze suferinţele celui mic. Dar sfaturile de pe Internet nu sunt întotdeauna cele mai bune. Cum ar fi, de exemplu, tamponarea locului dureros cu esenţă de vanilie.

Majoritatea părinţilor ştiu că, încă din primele zile de viaţă, gura bebeluşului trebuie igienizată cu o compresă sterilă. Iar dacă doriţi să nu aveţi un copil cu probleme dentare, învăţaţi-l să se spele conştiincios pe dinţi. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Special! Cum scapi bebelușul de durerile de dinți