Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Mâncarea picantă ne răcorește

Mâncarea picantă este benefică pentru organism dacă este consumată vara.

Vezi și

Mâncarea picantă este benefică pentru organism dacă este consumată vara.Asiaticii, africanii şi sud-americanii sunt celebri pentru mâncărurile tradiţionale picante.

Ca european, dacă nu eşti pregătit sufleteşte pentru ce urmează, rişti să izbucneşti în lacrimi de la prima înghiţitură. Asta pentru a nu mai lua în calcul şi transpiraţia instantanee care te cuprinde. Iar pentru acest lucru, există şi o explicaţie ştiinţifică.

Totuşi, cât de greu îi poate fi unui european să se acomodeze cu mâncarea foarte picantă? Nimeni nu ne-ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Dana Săvuică. Doar a copilărit în Asia. Primul pas este să aflăm ce preparat trebuie să analizeze.

Pentru Dana, însă "foarte picant" nu există. Doar a fost antrenată de mică. Să nu credeţi că Dana Săvuică nu a simţit iuţeala preparatului sau că nu a transpirat din cauza ardeiului iute. Ba da, dar ştie că asta o ajută să nu se îngraşe.

În plus, ardeiul iute are acelaşi efect ca şi ceaiul fierbinte. Ne creşte temperatura corpului atât de mult, încât nu mai suntem deranjaţi de căldura de afară. Totuşi, dacă ştim că avem un stomac mai sensibil, nu e cazul să facem exces de ardei iute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Mâncarea picantă ne răcorește