Antena Meniu Search
x

Zeci de pietoni îşi pun zilnic viaţa în pericol, într-o intersecţie din Capitală

Pe şosele, inconştienţi nu sunt doar unii şoferi. Aproape jumătate dintre accidentele mortale în care sunt implicaţi pietoni sunt provocate chiar de aceştia.

Vezi și

Pe şosele, inconştienţi nu sunt doar unii şoferi. Aproape jumătate dintre accidentele mortale în care sunt implicaţi pietoni sunt provocate chiar de aceştia. Reporterii Observator au vrut să afle de ce. Şi le-au fost suficiente doar câteva minute.

Orele prinzului într-o zi de duminică. Într-o intersecţie din Centrul Capitalei, nimeni nu ar trebui să se grăbească. Însă o doamnă, cu nepoatele de mână, escaladează gardul de protecţie şi trece în fugă o şosea cu 3 benzi de circulaţie. Câteva minute mai târziu, scenele se repetă, cu alţi protagonişti. 

Pasajul pietonal e doar la câţiva metri distanţă. Reporterii Observator i-au confruntat pe cei care îşi riscă viaţa ca să afle de ce.

Gardul ar trebui să fie cel care îi opreşte din drum. Însă oamenii au învăţat să-l sară. Şi dau lecţii şi altora.

O astfel de imprudenţă este de multe ori fatală, arată statisticile. Spre exemplu, anul trecut în Capitală s-au produs 133 de accidente în care 29 de oameni au murit, 106 au fost răniţi şi doar 3 au scăpat cu răni uşoare.

Dacă sunt prinşi de poliţie, pietonii riscă o amendă de până la 300 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Zeci de pietoni îşi pun zilnic viaţa în pericol, într-o intersecţie din Capitală