Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Reţete tradiționale rar întâlnite, pregătite de studenţii şi profesorii Facultăţii de Ingineria Mediului

Studenţii şi profesorii Facultăţii de Ingineria Mediului şi-au propus să readucă în prim-plan reţete foarte vechi de bunătăţi, care mai au puţin şi se pierd în timp! Aşa se face că tinerii au adus din regiunea ţării din care provin o grămadă de delicatese.

de Redactia Observator

la 10.05.2017 , 18:48

Studenţii şi profesorii Facultăţii de Ingineria Mediului şi-au propus să readucă în prim-plan reţete foarte vechi de bunătăţi, care mai au puţin şi se pierd în timp! Aşa se face că tinerii au adus din regiunea ţării din care provin o grămadă de delicatese.

Romina este din Bucovina şi de acolo a adus o delicatesă care îi este tare dragă, şi anume mămăliga de cartofi. Mâncarea se taie clasic, cu aţa, în formă de cruce. Şi are un gust nemaiîntâlnit, spune Romina. Şi o altă tânără a gătit. Adina a învăţat de la bunica ei din satul Tusa din Sălaj cum să prepare un desert numit "moşocoarna", care se servea pe timpuri numai de Paşte.

Studenţii au avut de gătit numai preparate tradiţionale foarte vechi şi foarte puţin cunoscute, specifice regiunii în care s-au născut. Iar pentru asta, tinerii au fost nevoiţi să meargă în satele bunicilor ca să-i întrebe de reţete. De pe masă n-au lipsit nici pălinca, ţuica de gutui sau seva de mesteacăn.

Vezi și

Chiar dacă au dovedit că pot găti foarte bine, studenţii tot nu scapă de scrierea licenţei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unei înşelătorii pe WhatsApp?
Observator » Ştiri sociale » Reţete tradiționale rar întâlnite, pregătite de studenţii şi profesorii Facultăţii de Ingineria Mediului