Antena Meniu Search
x

Reţete tradiționale rar întâlnite, pregătite de studenţii şi profesorii Facultăţii de Ingineria Mediului

Studenţii şi profesorii Facultăţii de Ingineria Mediului şi-au propus să readucă în prim-plan reţete foarte vechi de bunătăţi, care mai au puţin şi se pierd în timp! Aşa se face că tinerii au adus din regiunea ţării din care provin o grămadă de delicatese.

Vezi și

Studenţii şi profesorii Facultăţii de Ingineria Mediului şi-au propus să readucă în prim-plan reţete foarte vechi de bunătăţi, care mai au puţin şi se pierd în timp! Aşa se face că tinerii au adus din regiunea ţării din care provin o grămadă de delicatese.

Romina este din Bucovina şi de acolo a adus o delicatesă care îi este tare dragă, şi anume mămăliga de cartofi. Mâncarea se taie clasic, cu aţa, în formă de cruce. Şi are un gust nemaiîntâlnit, spune Romina. Şi o altă tânără a gătit. Adina a învăţat de la bunica ei din satul Tusa din Sălaj cum să prepare un desert numit "moşocoarna", care se servea pe timpuri numai de Paşte.

Studenţii au avut de gătit numai preparate tradiţionale foarte vechi şi foarte puţin cunoscute, specifice regiunii în care s-au născut. Iar pentru asta, tinerii au fost nevoiţi să meargă în satele bunicilor ca să-i întrebe de reţete. De pe masă n-au lipsit nici pălinca, ţuica de gutui sau seva de mesteacăn.

Chiar dacă au dovedit că pot găti foarte bine, studenţii tot nu scapă de scrierea licenţei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Reţete tradiționale rar întâlnite, pregătite de studenţii şi profesorii Facultăţii de Ingineria Mediului