Antena Meniu Search
x

Video Studenţii şi tinerii ar putea lua credite de 10.000 şi 15.000 de euro garantate de stat. Guvernul pregăteşte un nou proiect de lege

Guvernul pregăteşte un proiect de lege privind garantarea unor credite pentru studenţi şi tineri! Adică, să nu fie necesară vechime sau o sursă de venit stabilă pentru a le accesa. Cei care sunt la facultate vor putea primi maximum 10 mii de euro, ceilalţi - 15 mii de euro.

de Redactia Observator

la 24.05.2022, 16:03

Vezi și

Anunţul a fost făcut de ministrul Familiei, care a precizat şi pe ce pot fi cheltuiţi aceşti bani. Gabriela Firea a menţionat că studenţii vor putea să-şi plătească studiile, dacă sunt la facultăţi cu plată, să participe la competiţii internaţionale şi să-şi cumpere cărţi de specialitate.

Guvernul pregăteşte un nou proiect de lege

În cazul celorlalţi tineri, cei 15 mii de euro pot fi cheltuiţi pentru plata chiriei, nunţilor şi botezurilor. De asemenea, cei care au copii mai mari pot să le achite creşa, grădiniţa şi orele la after-school. Mai rămâne de stabili care vor fi criteriile financiare pentru ca cineva să primească aceste tipuri de credit,  în cât timp trebuie să le achite şi la ce dobândă, dar si bancile care vor sa se inscrie in program. 

Gabriela Firea - ministrul Familiei: Dorința noastră explicită, a Guvernului prin Ministerul Familiei, este ca aceste credite să se diferențieze în totalitate de ceea ce se găsește acum, ca și disponibil pe piață în materie de credite de nevoie personale pentru tineri și studenți, în sensul atractivităţii acestor credite. Cel mai important este că nu se solicită surse sigure de venit, pentru că sunt studenți și tineri. Și de asemenea anumite proprietăți, care să fie gajate. Acesta este și sensul, creditele să fie stimulative pentru studenți. Garanția este a statului, prind Fondul de Garantare și Contragarantare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Studenţii şi tinerii ar putea lua credite de 10.000 şi 15.000 de euro garantate de stat. Guvernul pregăteşte un nou proiect de lege